Ağrısız Doğum İçin Hipnoz Uygulanıyor - Son Dakika
Güncel

Ağrısız Doğum İçin Hipnoz Uygulanıyor

Ağrısız Doğum İçin Hipnoz Uygulanıyor

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Eşref Müezzinoğlu, hipnoterapinin sağlıkta özellikle kadın doğum alanında yıllardır kullanıldığını söyledi.

26.07.2013 13:25  Güncelleme: 13:31

Tıbbi Hipnoz Derneği Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Eşref Müezzinoğlu, hipnoterapinin sağlıkta özellikle kadın doğum alanında yıllardır kullanıldığını belirterek, "Bu uygulama, anneye hem doğum sırasında hem de ilerleyen yıllarda çok faydalı olabilir" dedi.

Dünyada tıp mensupları arasında hipnozu en yaygın kullanan kesimin kadın doğum uzmanları olduğunu belirten Ali Eşref Müezzinoğlu, yararlarını şöyle açıkladı: "Hamilelik başladığında, AŞ erme, bulantı kavramlarının minimalize edilmesinde, düşük fobisi ihtimallerinin ortadan kaldırılmasında, annenin hamile değilmiş gibi bir yandan hayatını sürdürürken diğer taraftan da çocuğunu besleme ve büyütmesinde, doğum günü geldiğinde ağrısız doğum yapabilmesinde, doğumdan sonra anne süt salgısını artırmada, annenin aldığı kiloları vermesinde hipnozdan önemli ölçüde yararlanılır. Hatta anne yıllar sonra menopoza girdiğinde hipnoz desteğiyle bu sürece kolayca uyum sağlayabilir. Hipnozun her dönemde anneye ciddi desteği var. Bu yüzden dünya ölçeğinde 47 ülkede hipnoz resmen ve bilimsel olarak kullanılıyor." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrısız Doğum İçin Hipnoz Uygulanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement