Ak-Kim, Avrupa'da Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Ak-Kim, Avrupa'da Büyüyor

Ak-Kim, Avrupa\'da Büyüyor

Ak-Kim A.Ş.Genel Müdürü Fatih Tanverdi, geçen yıl Avrupa pazarındaki ihracat paylarını yüzde 30 oranında arttırdıklarını söyledi.

13.06.2013 12:56  Güncelleme: 13:11

Akkök Grubu'nun kimya sektöründeki şirketi Ak-Kim Kimya San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Fatih Tanverdi, geçen yıl Avrupa pazarındaki ihracat paylarını yüzde 30 oranında arttırdıklarını belirterek bu yıl yüzde 11 büyüme hedeflediklerini söyledi.

Yalova'nın Taşköprü Beldesi'nde bulunan Akmotel'de düzenlediği toplantıyla 2012 yılını değerlendiren Genel Müdür Fatih Tanverdi, gelecek yıllardaki stratejik hedeflerini de açıkladı. Akkim'in 1977'deki kuruluşundan bugüne kadar gelişimini anlatan Tanverdi, 2012 yılını 144 milyon dolar ciroyla kapattıklarını açıkladı. "Avrupa'daki ekonomik sıkıntıya rağmen biz ihracatımızı yüzde 30 arttırmayı başardık" diyen Tanverdi, 2013 yılında yüzde 11 büyümeyi ve 2017 yılında net satışlarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

55 ÜLKEYE İHRACAT

Tanverdi, kağıt ve su kimyasalları satışlarında miktar bazında yüzde 49, tekstil kimyasallarında ise yüzde 22 artış gerçekleştirdiklerini ve 2012'de 50 yeni ürün piyasaya sürdüklerini ifade ederek, 55 ülkeye ihracat gerçekleştirerek Avrupa pazarında yüzde 30 büyüdüklerini söyledi. Tanverdi, "Geçtiğimiz yıl 144 milyon dolar ciro yaparak 451 kişiye doğrudan istihdam sağladık. Büyümemizin devamlılığını sağlayabilmek amacıyla 2013-2017 stratejik planımız doğrultusunda yatırımlarımız için toplam 90 milyon dolar tutarında bir bütçe öngörüyoruz. Bu yatırımlarımız doğrultusunda 2017 yılında net satışlarımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Çalışan sayısını 2017 yılında 700 kişiye çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Müdür Tanverdi, "2010 yılında kurumsal bir değişim başlattık. Ürün çeşitliliğimizi arttırdık ve bunu logomuzdaki renklerle yansıtmaya çalıştık. Ciddi bir kurumdan daha renkli bir kurum haline dönüştük. Birkaç yıl öncesine kadar yüzde 8 oranında kadın çalışanımız vardı. Şu anda bu oran yüzde 20'lere yükseldi. 2017'de bunu üçte bir oranına yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Ak-Kim Genel Müdürü Fatih Tanverdi, özel sektörün sürdürülebilir kalkınma yolundaki evrensel ilkelerinin yaygınlaşmasına öncülük eden Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni 2007 yılında imzalayarak, Türkiye'de sürdürülebilirlik alanında örnek şirketlerden biri olduklarını vurguladı.

Suyun, sürdürülebilir ekonomik kalkınma için önemine değinen Tanverdi, Ak-Kim'in su arıtımı ve geri kazanımında yenilikçi ürünler geliştirdiğini ifade etti. Tanverdi, "Tesislerden atık olarak çıkan hidroklorik asit çözeltisini geri alarak, suların arıtılmasında kullanılan bir ürün olan demir (III) klorür üretimini gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde 2012 yılında yaklaşık 5.000 ton hidroklorik asit çözeltisinin tesise kabulünü yaparak geri kazanımını sağladık" dedi.

ÇERKEZKÖY TESİSİ YALOVA'YA TAŞINACAK

Çerkezköy'deki persülfat tesisini de Yalova'ya taşıyacaklarını kaydeden Müdür Tanverdi, bir gazetecinin 'biber gazı üretimi yapıp yapmayacakları' şeklindeki sorusu üzerine "Böyle bir planlamamız yok" cevabını verdi. Tanverdi, yurt dışında, özellikle sanayileşen ülkelere know how desteğiyle anahtar teslimi fabrika kurduklarını da belirtti. Basın toplantısının ardından Yönetim Sistemleri Bölüm Yöneticisi Vedat Ateşoğlu, gazetecilere klor alkali ve hidrojen persülfat tesislerini gezdirdi. Ateşoğlu, burada gazetecilerin sorusu üzerine iş güvenliği noktasında iyi bir noktada olduklarını sözlerine ekledi. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak-Kim, Avrupa'da Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement