AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Mardin'de - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Mardin'de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Mardin\'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geride kalan 3 genel seçim, 2 mahalli seçim, 2 referandumda Mardin'in her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek, "İnşallah Mart 2014'te de ki, bu çok büyük bir sınav çünkü bu bir büyükşehir belediyesi, bir"...

16.02.2013 18:28

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geride kalan 3 genel seçim, 2 mahalli seçim, 2 referandumda Mardin'in her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek, "İnşallah Mart 2014'te de ki, bu çok büyük bir sınav çünkü bu bir büyükşehir belediyesi, bir dönüm noktasıdır, bu seçimin kazanılması hiçbir seçime benzemez, bununla bir milat olacak Mardin'de. Yani ya tarih yazacağız, Allah göstermesin ya da sayfaları kapatacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 10 yıl boyunca Türkiye'ye ve Mardin'e çok güzel, örnek yatırımlar yaptıklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirtti.

Mardin Havalimanı'nın yeni terminal binasıyla çok daha güçlü, çok daha farklı bir hale geleceğini ifade eden Erdoğan, "Oradan şehre giriş, duble yoluyla çok daha farklı bir hale geldi. 10 yıl önceki hali düşünün, bugünkü hali düşünün. Şehir merkezi farklı bir şekilde güzelleşiyor. Mardin'in komşu illerle olan bağlantıları, yolları nereden nerelere geldi. Diyarbakır bağlantısını düşünün. Neydi, ne oldu. Öyle mi- Bunlar AK Parti iktidarıyla oldu. Yani biz boş konuşmuyoruz. Olanı konuşuyoruz. İlçelerimizle bağlantılar aynı şekilde. Okullarımızda yapılanlar, hastanelerimiz aynı şekilde. Nerede açığımız, eksiğimiz varsa bunları da gidermeye hep devam edeceğiz. Niye- İnsan endeksli çalışıyoruz. Her şey insan için dedik. Yola böyle çıktık" diye konuştu.

-"10 yıl önce kimin aklına gelirdi ..."-

Başbakan Erdoğan, sağlık alanında yapılan atılımlara değinerek, "Benim herhangi bir hastanede Mardin'de ihtiyacı görülemiyorsa bir kardeşimin, buradan en yakın ihtiyacının görülebileceği yere hemen helikopter ambulansıyla gitme şansı artık var. Bak biz bu güne geldik. 10 yıl önce kimin aklına gelirdi bu ülkenin 17 noktasında helikopter ambulanslar olacak da oradan alacak hastayı en yakın yere taşıyıp götürecek" ifadelerini kullandı.

Dün gece çok sevdiği bir kardeşinin, dostunun kendisini gece saat 02.30'da arayarak trafik kazası geçirdiğini söylediğini anlatan Erdoğan şöyle devam etti:

"Baktım biraz zor konuşuyor. Başbakanım dedi biz trafik kazası geçirdik. Şu anda sıkıntıdayız, bize nereye gitmeyi tavsiye edersiniz filan falan dedi, telefonum da şu an bitiyor filan dedi. Tam bitiyor derken iki tane ambulans oraya gelmiş o anda. İki ambulans şu anda geldi dedi, telefon kesildi. Şimdi bu yaşadığım bir mutluluk. Daha hiçbir yeri aramadan elhamdülillah iki ambulans orada trafik kazasının olduğu haberini alıyor ve oraya geliyor. Kardeşlerim işte mutluluk bu. Yani devlet demek ki var. ve biz ne diyoruz, işte geçenlerde yine ambulans dağıtımında açıklamıştım yani 10 dakikayla 30 dakika arasında bizim ambulanslarımız artık her yere ulaşabiliyor."

Batıda 24 saat ambulans sesinin duyulduğunu, ambulansların vızır vızır çalıştığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de de o hale geldiğini ifade etti.

Ambulans sayılarında bire 6, bire 7 kattıklarına işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Ve şu anda biz de yani eskiden böyle, mesela ben kendim bir trafik kazası geçirmiştim ve İstanbul'dan Tokat'a gidiyorum, Bolu Dağı'nda arkadaşlarımızla beraber, yani Rabbim bize ömür vermiş çünkü o kazadan öyle çıkılmazdı fakat biz o kazadan sağ salim çıktık ama tabi baygınız. Yani bizi aldılar 4 arkadaş ta oradan Düzce'ye getirecekler, öyle ambulans filan hak getire balık istifi gibi bizi bir minibüse attılar önce Düzce'ye, Düzce'deki hastane bizim yapacağımız bir şey yok dedi. Düzce'deki hastane bizim yapacağımız bir şey yok deyince bizi orada güya bir ambulansa koydular. Hemşire yok, en az yaralı olan arkadaşımız ki şimdi milletvekilidir, o en az yaralı olan arkadaşımızın eline 3 tane serumu verdiler ve biz oradan Bolu'ya geldik. ve çok enteresan Bolu'da da bizi önce devlet hastanesine götürdüler. Devlet hastanesi soruyor, artık bizde hayal meyal duymaya başladık, soruyor bunlar emekli sandığı mensubu mu SSK'lı mı-"

-"Şimdi bizden borç istiyor borç vereceğiz IMF'ye"-

Sözlerinin salondakiler tarafından alkışlanması üzerine "Niye alkışladınız-" diyen Erdoğan, kendisinin bu soruya hayal meyal "SSK'lıyım" cevabı verdiğini anlattı.

Arkadaşlarının da SSK'lı olduklarını söylediklerinde görevlinin alamayacakları cevabını verdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Burası dedi emekli sandığı mensupları için, SSK'ya gideceksiniz. Kan revan içindeyiz, baygınız yani iki cümleyi zor kuruyoruz. Oradan tekrar bizi götürdüler SSK'ya. Şimdi var mı böyle bir şey- Şimdi bir hastanenin kapısından benim bir vatandaşım geri çevrilsin biz onun anlını evelallah karışlarız hiç şeyi yok bu işin. Hiç. Öyle kalkacak doğum yapmış bir hanımı rehine tutacak veyahut da Allah göstermesin ölümle karşı karşıya, ya ölüyü rehin alıyor ya, evet bunları yaşadık, ölüyü rehin alıyor. Niye- Parayı getir ondan sonra. ya bu senin ölü işine mi yarar ya- Bu ülke bunları yaşamadı mı kardeşlerim- ya bunları hep yaşadık ya... Ama bu defterler kapandı. Neyle AK Parti iktidarıyla. İşte bizim bunları anlatmamız lazım, kıyas yapma imkanını ortaya koymamız lazım. Bunları anlatacağız, bunları bilsinler ki, hah tekrar bu ülke bir daha o günlere zaten dönmeyecek evelallah da, çünkü çıta artık yükseldi. İşte nereden nereye geldiğimiz belli 230 milyar dolardan aldık elhamdülillah geldiğimiz nokta 774 milyar dolar, buraya geldik. Böyle bir milli geliri olan Türkiye var. 36 milyar dolardan ihracatımızı aldık 152,5 milyar dolara geldik, böyle bir Türkiye var. Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27,5 milyar dolar olan bir Türkiye'den elhamdülillah 125 milyar dolar döviz rezervine çıkan bir Türkiye var. IMF'ye olan borcu evelallah 23,5 milyar dolar olan bir Türkiye'den şimdi IMF'ye olan borcu 460 milyon dolara düşen bir Türkiye var. ve mayıs ayında da son taksidini ödüyoruz işi bitiriyoruz. Şimdi bizden borç istiyor, borç vereceğiz IMF'ye. Evet nerelerden nerelere geldik. Hamd olsun. İşte sizlerin gayretleriyle, dualarınızla, Rabbimin lütfuyla bunları yakaladık."

-"Bu seçimin kazanılması hiçbir seçime benzemez"-

Mardin teşkilatına yürekten inandığını, güvendiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Ama bu büyükşehir belediyesi seçimleri için arkadaşlar dağ, taş demeden koşacağız koşacağız koşacağız gönülleri fethedeceğiz ve gönüllüler kadrosu olarak bu işi bitireceğiz. İşte geride bıraktığımız 3 genel seçim, 2 mahalli seçim, 2 referandumda Mardin her zaman bize destek oldu, inşallah Mart 2014'te de ki, bu çok büyük bir sınav çünkü bu bir büyükşehir belediyesi, bir dönüm noktasıdır, bu seçimin kazanılması hiçbir seçime benzemez, bununla bir milat olacak Mardin'de. Yani ya tarih yazacağız, Allah göstermesin ya da sayfaları kapatacağız. Onun için çok çalışmamız lazım. Çok gayret göstereceğiz. İnşallah ben bu desteğin, bu gayretin devam edeceğini biliyorum. Allah yolunuzu, yolumuzu, bahtınızı, bahtımızı açık etsin diyorum" diye konuştu.

(Bitti)

Muhabir: Kadir Karakuş - Şenay Ünal

Yayıncı: Erdem Gültekin - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement