"Akil İnsanlar" Çözüm Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

"Akil İnsanlar" Çözüm Sürecini Değerlendirdi

"Akil İnsanlar" Çözüm Sürecini Değerlendirdi

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grup Sekreteri Ekmen: "10 bini aşkın kişi arasında süreci sorgulayan bir kişiye dahi rastlamadık" "Çözüm sürecinin, bölge halkına büyük umut getirdiğini gördük"

24.06.2013 17:09

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grup Sekreteri Mehmet Emin Ekmen, "Hazırladığımız 30 sayfadan oluşan raporumuzu bugün sunduk.10 bini aşkın kişi arasında süreci sorgulayan bir kişiye dahi rastlamadık" dedi.

Sekreter Ekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akil insanlar heyeti olarak çözüm süreciyle ilgili farklı kesimlerden insanların düşüncelerini öğrenmek için Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis'te 10 bini aşkın kişiyle görüştüklerini söyledi. Görüştükleri insanlar arasında çözüm sürecine karşı olan tek bir kişi ile dahi karşılaşmadıklarını vurgulayan Ekmen, bölgedeki tüm illerde sürece çok büyük destek olduğunu anlattı.

Ekmen, vatandaşların çözüm sürecine karşı olmadığını, aksine sürecin zarar görme ihtimalinden büyük endişe duyduklarını dile getirerek, "İnsanlar başlatılmış olan çözüm sürecinin başarıyla sonlandırılarak, 30 yıldır süren ve  40 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan sorunun sonlanmasını istiyor. Çözüm sürecinin, bölge halkına büyük umut getirdiğini gördük" ifadesini  kullandı.

Yaşanan çatışmalı ortamdan kendisi veya yakını zarar gören kişilerin çözüm sürecine verdiği desteğin, göreceli olarak daha az zarar görenlere oranla çok daha yüksek olduğunu vurgulayan Ekmen, şöyle konuştu:

"Bu destek çok anlamlıdır. Çünkü zarar gören insanlar, başka insanların aynı acıları yaşamasını istemiyor, başka kişilerin mağdur olmalarını istemiyor. Bu çok önemlidir. 10 binin üzerinde kişiyle temas kurduk, toplu veya bireysel olarak görüştük. 10 bini aşkın kişi arasında süreci sorgulayan bir kişiye dahi rastlamadık. Yılmaz Erdoğan'ın söylemiyle bölgede çözüm sürecine verilen destek yüzde 110'dur. İnsanlar her ortamda sürece destek verdiğini dile getirdi.Hazırladığımız  30  sayfadan oluşan raporumuzu bugün sunduk." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Akil İnsanlar' Çözüm Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement