Akil İnsanlar Heyeti'ne Duygulu Karşılama - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti'ne Duygulu Karşılama

Akil İnsanlar Heyeti\'ne Duygulu Karşılama

Akil İnsanlar Heyeti, Hakkari'deki ilk toplantısını akademisyen ve üniversite öğrencileriyle yaptı.

17.04.2013 20:22  Güncelleme: 10:41

AKİL İNSANLAR ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

Doğu Anadolu'da görevlendirilen Akil İnsanlar Heyeti, Hakkari'deki ilk toplantısını akademisyen ve üniversite öğrencileriyle yaptı. Kaldıkları otelden yürüyerek Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Atatürk Kültür merkezine giden heyet üyeleri, yolda karşılaştıkları vatandaşlara barış sürecini sordu.

Vatandaşlar ise, bölgede yılardır akan kanın bir an önce son bulması için bu süreci sonuna kadar desteklediklerini söyledi. 2010 yılında Geçitli Köyünde yola döşenen mayının sivil aracın geçişi sırasında infilak etmesiyle oğlu ile birlikte 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, Akil İnsanlar grubuna patlamada ölen yakınlarının resimlerini göstererek, "Artık bu kan dursun. Ben oğlumla birlikte 9 yakınımı kaybettim. Ciğerim yanıyor. Keşke bu akil insanlar grubu, daha önce bu bölgelere gelseydi. Artık bu bölgede akan kardeş kanı dursun. Benim ciğerim yandı, başka anne ve babanın ciğeri yanmasın. Bu süreci sonuna kadar destekliyoruz" dedi. Bu sözlerle oldukça duygulanan Akil insanlar grubundaki Sibel Eraslan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra toplantının yapılacağı salona geçen Akil İnsanlar grubu, salonu hınca hınç dolduran üniversite öğrencileri ve akademisyenler tarafından ayakta alkışlandı. Salondaki coşkudan duygulanan Sibel Eraslan, bir kez daha gözyaşı döktü.

Akil insanlar grubundakiler kendileri tek tek tanıtarak barış süreci ile ilgili birer konuşma yaptı. Akil İnsanlar heyeti Başkanı Can Paker, Hakkari'de kendilerine sıcak bir ortamda karşılayan öğrenci ve akademisyenlere teşekkür etti. Mutluluğunu kelimelerle ifade edemediğini belirten Paker, "Biz Akil İnsanlar Doğu Anadolu grubu olarak sizin heyecanınızı aynen yaşıyoruz. Bu grubun içinde olan insanların hepsi ayrı birer kişilik, hepsinin ayrı görüşleri olan insanlar. Ama hepimizin tek ortak noktası bu ülkede barış istiyoruz. Onun için burdayık, onun için aranızdayız. Biz hiç bir siyasi partinin uzantısı ve temsilcisi değiliz. Bizim burada oluş nedenimiz barış ile ilgili kendi görüşlerimizi size aktarmak, ama daha da önemlisi bu sürecin nasıl gelişmesi lazım diye sizin fikirlerinizi sizden duymak ve bunları Ankara'daki siyasi karar sahiplerine iletmek. Bir de sizlerin akıl desteği ve görüş desteği vermeniz için burdayız. Bu ülkede büyük haksızlıkların olduğunu biliyoruz. Bu ülkede siyasi iktadarlıklarını devam ettirebilmek için zaman zaman olmayan sorunların gerçek sorun hline getirdiğini de biliyoruz. Yalnız Türk halkı artık uyandı. Türk hakı başka bir gelecek bekliyor. Türk halkı çocuğunu daha iyi yetiştirmek istiyor. Kürt Kürtlüğünü, Türk Türklüğünü bilsin. Ama beraberce yaşamak istiyor." dedi.

Ülkeye barışın gelmesi için mücale eden halklara büyük görev düştüğünü de belirten Paker, Türkiye'de herkesin insan ve birey hakkıyla yaşaması gerektiğini ibelirterek şöyle konuştu:

PAKER: IRAK'LA OLAN SINIRI ÖNEMSİZ HALE GETİRECEĞİZ

"Bana soruyorlar bu ülke bölünür mü ? Ben de diyorum ki, bu sürecin başarıya ulşaması bu ülkeyi bölmez. Aksine ülkeyi güçlendirir. Irak'la olan sınırı önemsiz hale getireceğiz. Burada insanlar rahatça gidip gelebilecekler. Bu barış süreci bizim istediğimiz gibi sonlanırsa, Türkiye'nin önüdeki bütün insan hakları ihlalleri ortaya çıkacak. Güvenlik nedeniyle bu bölgede insan özgürlükleri çiğnendi ve kısıtlandı."

Akil insanlar gurubundaki insanarın tek tek yaptıkları konuşmadan sonra soru cevap bölümüne geçildi. Salonda bulunan öğrenciler ve vatandaşlar süreci desteklediklerini ve geri adım atılmaması gerektiğini belirttiler.

Hakkari'de iki gün kalacak olan Akil İnsanlar heyeti, bugün akşam saatlerinde vatandaşlarla ve ilin ileri gelenleriyle birer toplantı daha yapacak. Daha sonra Hakkari'de çocukları dağda olan iki aileyi ziyaret edecek olan heyet, yarın sabah saatlerinde ise STK temsilcileri ile biraraya gelecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti'ne Duygulu Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement