Aksu İlçesinde Hizmet Kervanı Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Aksu İlçesinde Hizmet Kervanı Yürüyor

Aksu İlçesinde Hizmet Kervanı Yürüyor

İlçede 4 tesisin açılışı yapılan törenle gerçekleştirildi.

03.07.2012 09:27  Güncelleme: 09:33

Aksu İlçesinde Yapımı tamamlanan Tesislerin açılışı Bu gün gerçekleştirildi. İlçeye Yapımı Tamalanan 2 Çocuk Parkı, Bir Spor Tesisi be Tapu Müdürlüğünün yeni Hizmet Alanı ilçede düzenlen Törenle Halkın hizmetine sunuldu.

Aksu İlçesinde Yapımı tamamlanarak çocukların hizmetine sunulan ilk tesis olan Oğuz Parkının açılışı Gerçekleştirildi.

Açılışa Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Aksu Protokolü Daire Müdürleri ve ilçe halkı katıldı.

Buradaki Törende ilk olarak kısa bir selamlama Konuşması yapan Aksu Belediye Başkanı Ali Kayanın ardından bir konuşma Yapan Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel Yapılan işlerin maddi boyutunun küçük fakat manevi boyutunun çok büyük olduğunu belirtti.

İbrahim ÖZDEL':Bizim burada yaptığımız işlerimizin maddi olarak miktarı küçük yalnız icra edeceği mana itibarı ile değeri büyüktür .Büyük ilçe ve illerle kıyaslandığında sıradan sayılabilecek bu tarz çalışmalar bu parkların öncesinde içerisinde bir tane salıncağın olmadığı çocukların oynayacak hiçbir yerlerinin olmadığı ailelerin çocuklarını parka götürmek için Isparta'ya gittikleri ve her dönüşün ayrı bir ızdırap olduğu gerçeğinden yola çıkılarak bakıldığında ne denli anlamlı bir çalışma olduğu ortaya çıkacaktır.

Isparta belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Yaptığı Konuşmada Güzel bir park yapıldığını belirterek Şehirlerde yapılan Güzel Parkların İlçelerde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yusuf Ziya GÜNAYDIN' :Bu güzel memleketimizde güzel şeyler oluyor. Bir şehirde ne kadar güzel parklar varsa bizim de beldemizde böyle güzel bir parkın olması gördüğüm kadar güzel bir park yapılmış.Araç gereçler ve oyuncak ve çocuk oyun araç ve gereçleri hem organik hem kaliteli olmuş.Ben bu memlekette doğdum On iki yaşına kadar ben bu memlekette büyüdüm .Bana da düşen bir görev düşerse yardım edebileceğim bir konu olursa yardıma hazırım.

Çocuklar için yapılan böyle bir parkın Mutluluğunun Maddiyatla Ölçülemeyeceğini belirten Vali Memduh Oğuz Isparta'nın Tüm Köylerine Çocuk Parkı yapılacağını belirtti.

Vali Memduh OĞUZ': Çocuklara yönelik bu hizmet çok önemli. Bunu çok önemsiyoruz.Burada ki meydana getirilen eser çocuklarımızın burada geçirecekleri süre içinde kazanacakları ruh hali maddiyatla ölçülemez.Herkes az çok çocuklarını parka götürmenin ne olduğunu iyi bilir.Böyle bir imkanın bulunması umumi bir imkanın bulunması bunu evinizin bahçesinde yapsanızda ihtiyacı karşılamaz.Halka açık bir alanda çocukların birbiri ile arkadaş olarak oynaması bir parkta oynaması maddi bir değerle ölçülemez.Bu bakımdan bir de Aksu da bir ilk olması itibarı ile çok önemlidir.Başta ilçe kaymakamımız belediye başkanımız olmak üzere il belediye başkanımızın destekleri olması nedeni ile katkısı olan herkesi yürekten tebrik ediyorum.Böyle maddiyat ile ölçmüyorum.Bunun değeri çok büyüktür.Hele böyle cennet bir ilçemiz de mütevazi bir ilçede arkadaşlarımızın bunu yapmasını önemsiyorum.Zaten bu düşünce ile biz il özel idaresi olarak Isparta'nın bütün köylerine çocuk parkı yapmayı planladık.Kaymakam arkadaşlarımızdan öncelikle köy isimleri alıyoruz. On iki ilçemiz için çocuk parkı için siparişleri verdik. Bu bütün çocukların ihtiyacıdır.

Ardından sunulan halk oyunları gösterisinin Ardından Parkın Yapımında emeği Gecen Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya ve Isparta belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydına Vali Memduh Oğuz tarafından Plaket verildi.

Parkının Açılışı Protokol üyeleri ve Çocuklar tarafından gerçekleştirilirken Parktaki Çocuklara Oyuncak dağıtıldı.

İlçede Açılışı Yapılan Diğer bir Çocuk Parkı ise bundan 27 yıl önce şehit olan Hemşire Emine Karamanın adını Taşıyor. Parkın Açılışı Protokol üyeleri ve Şehidin Annesi ve Halasının Katılımı ile açıldı.

Vali Memduh Oğuz Burada Şehidin Annesine çiçek vererek Türk milletinin asla Şehitlerini unutmadığını söyledi.

Vali Memduh OĞUZ':. Burada söylenecek çok önemli bir söz var.Unutulmaması.Türk Milleti büyük millet.Millet kendisine hizmet edeni unutmaz.Bundan dolayı şehitlerini asla unutmaz.

İlçede yapımı tamamlanarak açılışı gerçekleştirilen bir diğer tesis ise SDÜ Aksu Süreyya Demirarslan Meslek yüksek Okulunun Spor sahası oldu.

İlçede Kaymakamlık binasında daha önce depo olarak kullanılan fakat yapılan tadilat ile Tapu müdürlüğüne dönüştürülen Tapu müdürlüğünün açılışı da protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Vali Memduh Oğuz Beraberinde İl Müdürleri ve Kalabalık bir heyetle Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel'i Makamında ziyaret etti.

Isparta valisi Memduh Oğuz'un Aksu programı Pınar Başı Milli Parkın Daha Rantabl kullanılması için Mesirelik Alanda yapılan toplantı ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aksu İlçesinde Hizmet Kervanı Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement