Akut'un Olimpos'ta Gerçekleştirdiği Eğitim Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Akut'un Olimpos'ta Gerçekleştirdiği Eğitim Sona Erdi

Akut\'un Olimpos\'ta Gerçekleştirdiği Eğitim Sona Erdi

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından Olimpos'ta gerçekleştirilen ileri düzey arama kurtarma eğitimi sona erdi.

19.11.2012 09:53

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından Olimpos'ta gerçekleştirilen ileri düzey arama kurtarma eğitimi sona erdi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) öncülüğünde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Sahil Güvenlik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye biriminden yaklaşık 130 kişinin katıldığı ileri düzey arama kurtarma eğitimi 4 gün sürdü.

Eğitime katılanlara malzemelerin tanıtımı, kullanımı, temel dağ arama kurtarma teknikleri, istasyon kurma, ip üzerinden çıkış ve iniş, iple yaralı kurtarma gibi eğitimler verildi.

AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, AKUT olarak ileri düzey arama kurtarma eğitim kampının çok başarılı geçtiğini söyledi. Son eğitimde, katılanların kendi bölgelerinde arama kurtarma yapabilmeleri ve bölgelerine arama kurtarma eğitimi verebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Sevgül, bu anlamda AKUT olarak ellerinde yetişmiş eğitimcilerin olduğunu gördüklerini belirtti.

Kampa daha önce arama kurtarma eğitimi almış personelin de katıldığını bildiren Sevgül, şöyle dedi:

"Eğitimlerimiz son derece güzel geçti, istediğimiz noktaya getirdik. Bundan sonra tatbikatlar yapacağız. Çeşitli ortamlarda senaryolar kurgulayıp, burada eğitim alan personellerimizin kurtarma yapmalarını sağlayacağız. Bu operasyonlarımızı sarp vadiler, dik uçurumlar, kanyonlar hatta mağaralarda olacak şekilde kurguluyoruz. Burada ipli sistemlerle tatbikatlar yapıp başarmalarını isteyeceğiz. Özellikle liderlerin, eğitmenlerin belirlenmesi çok önemli."

Sevgül, sadece AKUT personeli için değil, devletin ilgili kurumlarının personelinin aynı özelliğe sahip olmaları gerektiğini dile getirerek, "Birçok arama kurtarma vakası hala bize intikal etmiyor. Devletin ilgili kurumları da arama kurtarma konusunda çalışıyor, ancak yeterli olunmuyor" diye konuştu.

Profesyonellerin bu işi mükemmel yapmasını istediklerine dikkat çeken Sevgül, "Yetmedikleri konuda AKUT olarak biz her zaman göreve hazırız. Bundan sonraki eğitimlerimizde sel arama kurtarma eğitimleri var. Türkiye'nin coğrafyasını düşündüğümüzde bu konunun çok önemli olduğunu biliyoruz. Maalesef bu konuda da yeterli değiliz. Sel arama kurtarma eğitimlerinize yine AKUT'un yanı sıra devletimizin ilgili kurumları da katılacak" diye konuştu.

Sevgül, eğitimlerde başarılı olan personele kendi bölgelerinde arama kurtarma yapabilme ve arama kurtarma eğitimi verebilme yetkisi verildiğini anlatarak, gelecek yıl aynı dönemde yine Olimpos'ta arama kurtarma eğitimi yapacaklarını kaydetti.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akut'un Olimpos'ta Gerçekleştirdiği Eğitim Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement