Alman Milletvekili Ströbele'nin, Snwoden ile Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Alman Milletvekili Ströbele'nin, Snwoden ile Görüşmesi

Alman Milletvekili Ströbele\'nin, Snwoden ile Görüşmesi

Almanya İçişleri Bakanı Friedrich: ''Snowden, Alman makamlarıyla konuşmaya hazırsa bunun için imkan yaratabiliriz''

01.11.2013 16:55

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın Alman makamlarıyla konuşması için imkan hazırlayabileceklerini söyledi.

Friedrich, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Snowden'in bilgi vermek istemesi durumunda bunu kabul edeceklerini belirterek, "Snowden, Alman makamlarıyla konuşmaya hazırsa bunun için imkan yaratabiliriz" ifadesini kullandı.

Bakanlık sözcüsü Jens Teschke de Snowden'in Almanya'dan iltica talebinde bulunmak istemesi durumunda bu ülkeye gelmesi gerektiğine işaret etti.

Teschke, şimdiye kadar Snowden ile temasa geçme konusunda aktif bir şekilde harekete geçmediklerini belirterek, Snowden'in ifadesinin Rusya'da alınabileceğini  kaydetti.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert de Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Hans-Christian Ströbele'nin Snowden ile görüşeceğine ilişkin bilgilerinin olmadığını söyledi.

Seibert, Snowden'in Almanya'da ifade vermek ve burada koruma istemesi durumunda karmaşık hukuki konuların açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Federal Meclis'te (Bundestag) istihbaratların kontrolünden sorumlu olan Parlamento Kontrol Konseyi'nin (PKGr) gelecek hafta özel bir toplantı yapacağı bildirildi.

PKGr Başkanı Thomas Oppermann, Snowden ile görüşen ve aynı zamanda PKGr üyesi olan Ströbele'nin bilgilerini kullanmak istediğini ifade etti.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Simone Peter ise Almanya'nın Snowden'e sürekli oturum izni vermesini istedi.

Peter, Snowden'in Almanya ve Avrupa için büyük bir hizmette bulunduğunu kaydetti.

Yeşiller Partili Ströbele, dün Snowden ile Moskova'da gizli bir yerde görüşme yapmış ve Snowden'in, güvenlik için garanti verilmesi durumunda Almanya'ya gelmeye hazır olduğunu ifade etmişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Milletvekili Ströbele'nin, Snwoden ile Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement