Almanya Ankara Büyükelçisi Pohl'den Vali Doğan'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Almanya Ankara Büyükelçisi Pohl'den Vali Doğan'a Ziyaret

Almanya Ankara Büyükelçisi Pohl\'den Vali Doğan\'a Ziyaret

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti.

17.07.2012 13:12

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti.

Vali Aydın Nezih Doğan tarafından karşılanan Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, önce Valilik defterini imzaladı. Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi olarak buraya yaptığı ilk resmi ziyaret olduğunu ifade eden Pohl, geçtiğimiz yıl sonbahar aylarında ailemle birlikte buraya hızlı trenle geldiğini ve ziyaretinde Mevlana Müzesi ve şehrin diğer güzelliklerini görme fırsatı bulduğunu belirtti.

"2023 TURİST BEKLENTİMİZ 10 MİLYON"

Vali Aydın Nezih Doğan da, konuk Büyükelçi Eberhard Pohl'u, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirleri ağırlayan Konya'da Aralık ayında düzenlenen Şeb-i Arus etkinliklerine davet etti. Eberhard Pohl da daveti programına eklediğini belirterek, "Ben zaten Ankara'da diğer büyükelçi arkadaşlarımdan, meslektaşlarımdan da sık sık bu konuda bilgiler aldım. Çoğu da buraya gelmişler, bu etkinliklere katılmışlar ve buradaki güzelliklerden bahsettiler" diye konuştu.

Konya'ya gelmeden önce notlarını karıştırdığını belirten Eberhard Pohl, Vali Doğan'a geçen yıl ile ilgili olarak Konya'ya 1.7 milyon turistin geldiğini öğrendiğini, bunların ağırlıklı olarak nereden geldiğini ve bu ziyaretlerin dini motifli olup olmadığını sordu. Vali Doğan da, kendisine yöneltilen soru üzerine, "Bizde gelen turist sayısını değerlendiren kıstas Mevlana Müzesi'ne yapılan ziyaret sayısıdır. Oradan hareketle biz gelen turist sayısını yakalamaya çalışıyoruz. Geçen yıl için bu sayı, 2 milyonu aştı. Dünya'nın her yerinde insanlar geliyorlar ve tabi buradaki turizm kültürü inanç ve kültür turizmi ağırlıklı bir yapı egemen. Bizim 2023 yılına gelindiğinde beklenti turist sayımız Konya için 10 milyon olacağını varsayıyoruz. ve bunun da 2, 5 milyonunu yabancı turistlerin oluşturacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"KÜLTÜR TURİZMİNE DAHA ÇOK DEĞER VERİLMEYE BAŞLANDI"

Türkiye'nin hızlı tren hatlarıyla donatıldığını dile getiren Vali Doğan, "2013 yılında Konya-İstanbul bağlantısını hızlı trenle sağlamış olacağız. 2014-2015 yıllarında da İzmir'i Konya'ya bağlamış olacağız hızlı trenle. Muhtemelen 2023'ten evvelki tarihlerde de Antalya hızlı treni de Konya'ya bağlamış olacağız. Bugün Türkiye'deki turizm aktivitesi açısından en önemli iki kent İstanbul ve Antalya'dır. İstanbul ve Antalya'ya gelen turistlerin Türkiye'nin başka turizm merkezlerine daha rahat ve ucuz ulaşabilmesi için de hızlı tren bir imkandır. Bu imkanın durumu Konya'nın lehine çevireceğini inanıyoruz. Tahminimizdeki ana eksen bu. Tabi öbür taraftan da dünyada ve ülkemizde gelir seviyesi arttıkça insanlar kültür turizmine daha çok değer vermeye başlıyorlar. Bunun da bir etki unsuru olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Avrupa birliği ülkelerinde kültür turizm odaklı Konya'ya ziyaret edenlerin hızla sayısal anlamda yükselebileceğini düşündüğünü kaydeden Vali Doğan, bunların içerisinde Alman yurttaşlarının birinci sırada olabileceğini değerlendirdiğini aktardı.

Konuşmaların ardından Vali Aydın Nezih Doğan, konuk Büyükelçi Eberhard Pohl'e fotoğraf sanatçısı Reha Bilir'in Mevlevi üzerine yapmış çalışmaların yer aldığı kitap setini hediye etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Almanya Ankara Büyükelçisi Pohl'den Vali Doğan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement