Almanya'da Seçimlerin Ardından - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Seçimlerin Ardından

Almanya\'da Seçimlerin Ardından

TGD, SPD ve Yeşiller Parti'sinden çifte vatandaşlık konusunda girişimlerde bulunmasını bekliyor

04.10.2013 16:23

Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi'nin, koalisyon görüşmelerinde çifte vatandaşlık konusunu gündeme getirmelerini istedi.

Kolat, TGD Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında Başbakan Angela Merkel'e mektup yazdığını ve vatandaşlık hakkı ile ilgili beklentileri ilettiğini söyledi. Bu konuda Merkel'in hem Türklerin hem de diğer göçmenlerin kalbini kazanabileceğini ifade eden Konat, muhalefet partilerinin de sorumlulukları olduğunu savundu.

SPD ve Yeşiller Partisi'nin, Hıristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ile yapacağı koalisyon görüşmelerinde, çifte vatandaşlık konusunu gündeme getirmeleri gerektiğini bildiren Konat, "Aksi halde SPD ve Yeşiller Parti'si bu konuda inandırıcılığını kaybedebilir" dedi.

Kolat, SPD ve Yeşiller Partisi'nin seçim öncesi, birden fazla vatandaşlık konusunu seçim kampanyalarına dahil ettiklerini ve bu sayede birçok Türk kökenli Alman vatandaşından oy aldıklarına işarete ederek, "Şimdi SPD ve Yeşillerin sözünde durması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bağımsız Katılım ve Göç Bakanlığı kurulması talebinde de bulunduklarını ifade eden Kolat, "Farklı bölümler ve birimlerin oluşmasını istiyoruz. Göç Konseyi bizi birçok konuda destekliyor" diye konuştu. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Seçimlerin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement