Almanya'da Türk Gençlerine Mesleki Eğitim İmkanı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Türk Gençlerine Mesleki Eğitim İmkanı

Almanya\'da Türk Gençlerine Mesleki Eğitim İmkanı

Almanya'nın delmenhorst kentinde, Halk Eğitim Merkezi'nde ağırlıklı olarak göçmen kökenli gençlere mesleki eğitim kazandırmak amacıyla 'Kausa Projesi' uygulamaya konuldu.

12.03.2015 13:40

Almanya'nın delmenhorst kentinde, Halk Eğitim Merkezi'nde ağırlıklı olarak göçmen kökenli gençlere mesleki eğitim kazandırmak amacıyla 'Kausa Projesi' uygulamaya konuldu.

Türk kökenli öğretmen Mehmet Pala'nın da yer aldığı proje kapsamında, girişimci ve gençler arasında yapılacak olan arabuluculuk çalışmalarıyla, gençlerin mesleki eğitim almalarına olanak tanınacak. Tanıtım toplantısında pek çok aile ve gencin bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığı ifade edilirken, gençlere "Gelin meslek sahibi olun" çağrısı yapıldı. Eğitim projesinin 3 yıl devam etmesi planlanıyor. Proje öğretmenlerinden Mehmet Pala, şöyle dedi:

"Ben gençlerle, orta ölçekli meslek kuruluşları arasında köprü olacağım. Bu arada gençlerin aileleriyle de görüşüp meslek sahibi olmalarının önemini anlatacağım. Gençlerimiz ne yazık ki meslek eğitimlere katılım imkanı bulamıyorlar. Bunun bir çok nedeni var. Biz bu nedenleri ortadan kaldıracağız."

Projenin devlet destekli olduğunu ve ekipte beş kişi olduklarını anlatan Pala, "Bu proje Almanya'da birkaç ilde uygulanıyor. Bu illerden birisi de; Delmenhorst. Delmenhorst kentinde işsizlik oranı bir çok eyaletin üzerinde. Üç yıl boyunca elimizden geldiğince göçmen gençleri meslek sahibi yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Mehmet Pala proje ekibinde kendisinin yanı sıra Halk Eğitim Merkezi idarecisi Helmut Koletzek, proje tasarlayıcısı Elke Beecken, proje idarecesi Eugenia Konkel ile büro elemanı Kirstin Schremmer'in yer aldığını söyledi. - Delmenhorst

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Türk Gençlerine Mesleki Eğitim İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement