Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaletinde Müslüman Mezarlığı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaletinde Müslüman Mezarlığı Açıldı

Almanya\'nın Aşağı Saksonya Eyaletinde Müslüman Mezarlığı Açıldı

Melle Belediyesi Melle mezarlığının hemen yanında Müslümanlar için bir defin bölgesi açtı.

12.10.2015 15:48

Melle Belediyesi Melle mezarlığının hemen yanında Müslümanlar için bir defin bölgesi açtı. 2200 metrekarelik olan mezarlığın ilk etapta 40 ile 50 kişilik bir alanı kullanılacak. Melle Belediyesi burada Müslümanlara geleneksel defin işlemlerini yapmalarını sağlayacak.

DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç açılış konuşmasında, "24 saat sonra bir defin burada mümkün değil, ancak biz üç gün içerisinde bir defin işlemini ön görebiliyoruz" dedi.

Mezarlığın ve çevresinin bakım ve temizlik işleri ise Melle Türk-İslam cemiyetine verilmesi kararlaştırıldı. Bunun için taraflar bir kullanım anlaşması imzalayacak.

90 BİN AVRO'LUK MASRAF

Cemaat bu bağlamda mezarlığın sürekli temizliğini ve bakım masraflarını tamamen kendisi karşılayacak. Kabirlerin temizliği ve bakımını ise kabir sahiplerinin yakınları üstlenecek.

Projenin gerçekleşmesi için ilk etapta ortaya çıkan 90 bin Avroluk masrafı Melle Belediyesi karşılayacak. Melle-Merkez'in yanı sıra Melle-Buer'de de bir Müslüman mezarlığının kurulması için faaliyetler sürüyor.

Yılmaz Kılıç bu yeni imkanın Müslümanlar içinde kabul göreceğine inandığını söyledi ve: "İlk nesil öncelikli olarak anavatanda defnedilmek istiyordu. İkinci ve üçüncü nesil ise çoğunlukla Almanya'da kalmak istiyor" dedi.

Aşağı Saksonya'nın Melle kentinde kefenli defin izni bulunuyor, ancak Almanya'nın bazı başka eyaletlerinde hala tabutlu defin zorunluluğu mevcut. - Delmenhorst

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaletinde Müslüman Mezarlığı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement