Amasya'da 'Hoşgörü Diyarı Mardin' Konulu Sergi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Amasya'da 'Hoşgörü Diyarı Mardin' Konulu Sergi Açıldı

Amasya\'da \'Hoşgörü Diyarı Mardin\' Konulu Sergi Açıldı

Amasya'da mardin Valiliği'nin himayesinde Gazeteci Adnan Avuka tarafından hazırlanan "Hoşgörü Diyarı Mardin" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

24.09.2014 11:39

Amasya'da mardin Valiliği'nin himayesinde Gazeteci Adnan Avuka tarafından hazırlanan "Hoşgörü Diyarı Mardin" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Hazeranlar Konağında Mardin Valiliği'nin himayesinde gerçekleşen ve gazeteci Adnan Avuka tarafından hazırlanan 'Hoşgörü Diyarı Mardin' konulu fotoğraf sergisinin açılışına Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Ak Partili Cafer Özdemir, protokol üyeleri, Mardin'den gelen misafirler ile Amasyalı sanatseverler katıldı. Açılışta konuşan gazeteci Adnan Avuka, şöyle dedi:

"Mardin'deki tarihi eserler ile din ve dillerin kardeş kültürünü sizlerin görmesi için getirdim. Bu sergi ziyaretçileri büyüleyecektir. Mardin'i görmeyen insanlar büyük bir kültürel mirası görememiş demektir. Mardin'de asırlar boyunca bir çok toplum kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşamaktadır."

Vali İbrahim Halil Çomaktekin de, Amasya'nın 8 bin 500 yıllık tarihi olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Amasya ayrıca kültür, tarih ve şehzadeler şehri. Bir açık hava müzesi, Amasya'mız özel ve güzel bir şehir. Mardin de Amasya gibi medeniyetler şehri. Mardin'de farklı etnik yapılardan insanlar yaşıyor. İnsanlar dil ve vicdan hürriyetini çok rahat icra ediyorlar. Herkes dilini çok rahat konuşuyor, birbirlerini severek herhangi bir ayrım yapılmaksızın hayatlarını idame ettiriyorlar. Mardin'de çok farklı etnik yapıdan ve kültürden insanların olması buraya her zaman ayrı bir güç ve güzellik katmıştır." - Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya'da 'Hoşgörü Diyarı Mardin' Konulu Sergi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement