Anız Dumanı Zehirledi - Son Dakika
Güncel

Anız Dumanı Zehirledi

Anız Dumanı Zehirledi

Batman Havaalanı Yakınında Yakılan Anız Ateşi Faciaya Sebep Oluyordu.

09.07.2010 18:34

Batman Havaalanı bitişiğindeki tarlalarda yakılan anız ateşinden çıkan dumandan tekstil atölyesinde çalışan 250 işçi kız zehirlendi. İşçi kızların büyük bölümüne bulundukları yerde müdahale edelirken, durumları ağır olan 15'i ise hastaneye yatırıldı. Rüzgarın etkisiyle havaalanındaki yakıt tankına doğru ilerleyen yangın alevleri, 15 itfaiye aracı ve çok sayıda iş makinası ile 3 saat süren çalışma sonunda ancak söndürülebildi.

Batman'da öğlen saatlerinde küçük sanayi sitesi ile Havaalanı arasındaki bir tarlada anız yakılmasıyla başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle, Özel İdare hangarı ile havaalanına yöneldi. 250 genç kızın çalıştığı tekstil atölyesinin bulunduğu hangara duman dolması, işçilerin zehirlenmesine yolaçtı. Sağlık ekipleri ve güvenlik birimleri tekstil atölyesindeki kızlarla ilgilenirken, yangın havaalanına yöneldi.

Havalaanındaki yakıt tanklarına doğru hızla yayılan yangını söndürmek için Batman'daki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait itfaiye araçları ile polis panzerleri devreye girdi. İş makinlarının da katıldığı ve 3 saat süren söndürme çalışmalarında alevler havaalanına uluşamadan önü kesilerek söndürüldü.

Zehirlenen tekstil işçileri ile bazı güvenlik elemanlarına süt içirilerek ayakat müdahale edilirken, 15 işçi kız ise Batman'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anız Dumanı Zehirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement