Ankara'da Site Duvarlarına Çekilen Jiletli Tele Vatandaş Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Site Duvarlarına Çekilen Jiletli Tele Vatandaş Tepkisi

Ankara\'da Site Duvarlarına Çekilen Jiletli Tele Vatandaş Tepkisi

Ankara'da site duvarlarına çekilen jiletli tele vatandaş tepkisi Ankara'nın Mamak İlçesi Duraaliç Mahallesi'nde bulunan sitelerin bahçe duvarlarına çocuk boyunda çekilen jilet teller, çocuklar, yaşlılar ve engelliler için tehlike arzettiği belirtildi.

07.01.2016 13:56

Ankara'da site duvarlarına çekilen jiletli tele vatandaş tepkisi

Ankara'nın Mamak İlçesi Duraaliç Mahallesi'nde bulunan sitelerin bahçe duvarlarına çocuk boyunda çekilen jilet teller, çocuklar, yaşlılar ve engelliler için tehlike arzettiği belirtildi. Site sakini Mustafa İşler, "Jiletli tel, askeri amaçlı kullanılıyor. İnsan boyunu geçmesi gereken jiletli telin sitelerde kullanılması tehlikelidir" dedi.

Mahalle sakinleri, 10'a yakın sitede binlerce aile yaşadığını belirtirlerken, "Bu ailelerin binlerce çocuğu var. Bahçe duvarlarına çekilen jilet teller yerden yaklaşık 1-1.5 metre yüksekte kaldırıma sıfır çekilmiş. Bu tellerin yakınından koşarak geçen bir çocuk bu jilet tellere çarptığı zaman ellerini, yüzünü parçalayabilir. Bu nedenle çocuk boyunda çekilen bu hatalı jilet tellerin zarar vereceği düşüncesi ile başta Mamak Belediyesi yetkililerine 3 ay önce tehlikenin arzı konusunda bildirimlerde bulunduk ama ilgilenen olmadı. illede birileri zarar görünce mi yetkililer harekete geçecek?" diye sorup, tepkilerini dile getirdiler.

Ankara'nın Mamak İlçesi Duraaliç Mahallesi'nde oturan 47 yaşındaki Mustafa İşler, mahallede 10'dan fazla site bulunduğunu, bu sitelerde bine yakın aile yaşıdığını, bu ailelerin de bine yakın çocuklarının bulunduğunu dile getirdi. İşler, "Bu çocukların büük bir kısmı ilkokul çağında. Bu site bahçesi kenarlarına çekilen jilet teller çocuklarımız başta olmak üzere engelliler ve yaşlılar için büyük tehlike arz ediyor. Çocuk boyunda bahçe duvarı üzerine çekilen bu jilet teller çocuklar koşarken çarpması veya takılması halinde ellerini-yüzlerini parçalayabilir. Daha da kötüsünü düşünürsek gözlerini bile parçalaya bilirler. Zaten sokak kaldırımları oldukça dar, iki kişi yan yana zor yürüyor. Kaldırıma sıfır çekilen bu teller çocuklara değil, engellilere, yaşlılara çarpmaları sonucunda zarar görebilirler. Bu nedenle bu hatalı durumdan bir kimsenin zarar görmemesi için durumu Mamak Belediyesi'ne şikayetlerde bulunduk ama kimse ilgilenmedi. İllede birileri ellerini, yüzlerini parçalayınca mı yetkililer harekete geçecekler. Jiletli tel, askeri amaçlı kullanılıyor. İnsan boyunu geçmesi gereken jiletli telin sitelerde kullanılması çok tehlikeli" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Site Duvarlarına Çekilen Jiletli Tele Vatandaş Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement