Antalya Andız Dibi'nde Ezgü Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Antalya Andız Dibi'nde Ezgü Rüzgarı

Andız Dibi'nde Ezgü rüzgarıANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Demirciler 3'üncü Andız Dibi Şenlikleri'nde sanatçı Sümer Ezgü, konser verdi.

22.05.2017 12:03

Andız Dibi'nde Ezgü rüzgarı

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Demirciler 3'üncü Andız Dibi Şenlikleri'nde sanatçı Sümer Ezgü, konser verdi.

Serik'te faaliyet gösteren Demiciler Köyü ve Çevre Köyleri Kalkınma Dayanışma Yayla Turizmi Geliştirme Derneği'nin (DEKAD) ev sahipliğinde düzenlenen Andız Dibi Şenlikleri, 4 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Şenlikte Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçısı Sümer Ezgü ve yöresel sanatçı Gülhan Öz sahne aldı. Şenlik alanında konuklara yöresel yemekler ve geleneksel şerbet ikram edildi.

Yörük Türkmen kültürünü sevdiğini söyleyen Sümer Ezgü, "Yörükler yeri burası. Böyle sırtını da dağlara dayamış kuş yuvası gibi yere konmuş insanların yeri. Burayı bilmeyenlerin de 'insanlar burada ne yapıyorlarmış acaba' diye böyle söyleyebileceği ama gerçek bir yaşamın olduğu köy burası. Bizim insanlarımız, doğa insanı bunlar. İmece usulü birbiriyle paylaşan insanlar. Bizim kökümüzün kültürümüzün mayası bunlar. Benim okuduğum Türkülerin kökü buralarda zaten. Dolayısıyla benim buralarda olmam çok doğal. Ben zaten bu toprakların çocuğuyum. Kültürümüzü yaşatıyoruz. Sadece buralarda değil, kültürü alıp başka yerlere de götürüyoruz. Bu sanatçılar bizim değerlerimiz. Iklığ çalabilen kaç kişi kaldı? Devlet onlara sahip çıkılmalı" dedi.

Iklığ sanatçısı Emin Kök ile düet yapan Sümer Ezgü, üç telli bağlaması ile Emin Kök'e eşlik etti. Sümer Ezgü, birbirinden hareketli Yörük ezgileriyle konukları eğlendirirken şenlik, mahalli sanatçı Gülhan Öz konseriyle devam etti.

Yörük kültürünü yansıtan çeşitli oyunların ve gösterilerin de yapıldığı, renkli görüntülere sahne olan şenliğin ağalığını yurt dışında olduğu için festivale katılamayan İlyas Can, 7 bin 250 lirayla aldı.

DEKAD Başkanı Nurettin Taş, program sonunda Sümer Ezgü'ye üzerinde DEKAD yazılı Türk bayrağı hediye etti.

Antalya Andız Dibi\'nde Ezgü Rüzgarı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Andız Dibi'nde Ezgü Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement