Antalya - CHP'li Ercenk: Camiayı Birleştirmeye Geliyorum - Son Dakika
Güncel

Antalya - CHP'li Ercenk: Camiayı Birleştirmeye Geliyorum

Antalya - CHP\'li Ercenk: Camiayı Birleştirmeye Geliyorum

CHP'li Ercenk: Camiayı birleştirmeye geliyorum *- CUMHURİYET Halk Partisi'nin 26 Aralık'ta yapılan il başkanlığı kongresi için başkan adaylığını açıklayan CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, "Uzlaşamaya her zaman önem verdim, camiayı birleştirmeye geliyorum" dedi.

23.12.2015 15:32

CHP'li Ercenk: Camiayı birleştirmeye geliyorum

*- CUMHURİYET Halk Partisi'nin 26 Aralık'ta yapılan il başkanlığı kongresi için başkan adaylığını açıklayan CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, "Uzlaşamaya her zaman önem verdim, camiayı birleştirmeye geliyorum" dedi.

Tuncay Ercenk, Atatürk Parkı Paşa Cafe'de düzenlediği basın toplantısında partisinin il kongresinde birleştirici bir anlayışla göreve gelmek istediğini söyledi. 23 Aralık'ın Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Tuncay Ercenk, "23 Aralık 1930 tarihi Türkiye için çok kara bir gün. Asteğmen Kubilay'ın şeriatçılar tarafından katledildiği, Cumhuriyete kurşun sıkıldığı, devrimlere kurşun sıkıldığı bir günün 85'inci yıldönümünde kararımı açıklamak benim için ayrı bir önem taşıyor" dedi.

"TÜRKİYE BU KADAR SAVAŞIN EŞİĞİNDE OLMADI"

Bütün gazete ve televizyonlarda görüldüğü gibi çok olumsuz bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya olduklarını savunan Tuncay Ercenk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar savaşın içine sokulmuş, savaşın eşiğine getirilmiş bir ülke konumuna gelmedi. Biz CHP'yi bütün olumsuzlukları yok edecek başarılı bir örgüt olarak görüyoruz. CHP bu ülkenin temelinde vardır, kuruluşunda vardır, mayasında vardır. Böyle bir iktidardan kurtulmanın yolu da kurumsallaşmış, ideolojisine sahip çıkmış bir CHP iktidarı ile mümkün hale gelecektir."

"BİREYSEL BEKLENTİLER, PARTİNİN ÖNÜNE KONULMAMALI"

İnsanların siyaset yapmak isterken bir yerlere gelmek istemelerini anlayabildiğine de vurgu yapan Tuncay Ercenk, şöyle konuştu:

"Kişi, milletvekili, belediye başkanı olmak isteyebilir. Bunlar doğal taleplerdir. Bunları reddetmek mümkün değil. Ancak önemli olan bir husus var. Bu hedefleri, bu beklentileri partinin hedefinin önüne koymak yanlıştır. Partinin geleceğinin önüne koymak yanlıştır. Bu emelleri partinin programının önüne konulmasına engel olmak lazım. Bir süredir maalesef bu tür anlayışlar, bu tür sorunlar gündeme geliyor. CHP'nin kurumsal kimliği ikinci plana atılma noktasında. CHP'nin yeri yüzde 25 değil, biz daha da ileriye gitmek durumundayız."

"PARTİ ÖRGÜTÜNÜN İZNİYLE ADAY OLDUM"

Kendisinin 'İl başkanı gitsin, ben geleyim' anlayışında olmadığını ifade eden Ercenk, "Partimde bana ihtiyaç varsa ben taşın altına elimi koymaya hazırım" dedi. Hiçbir zaman tek başına ortaya çıkmadığını da vurgulayan Ercenk, "Bunu şimdi de örgütüme sordum. Onlara gittim. Doğrudan burada adaylığımı açıkladıktan sonra ilçelere gitmedim. Herkesin düşüncelerini alarak buraya geldim. Her zaman örgütün bizi aday göstermesini bekledik. Bugün de örgütümün bana görev vermesiyle CHP İl başkan adayı olmaya karar verdim. Her zaman uzlaşmaya önem verdim. Kimseyi dışlamayacağım, ötekileştirmeyeceğim. Herkesi kucaklayacağım, camiayı birleştirmeye geliyorum. Birikiminden yararlanarak partimizi iktidara taşıyacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - CHP'li Ercenk: Camiayı Birleştirmeye Geliyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement