Antalya Expo 2016'da Eritre Milli Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Antalya Expo 2016'da Eritre Milli Günü Kutlandı

Antalya Expo 2016\'da Eritre Milli Günü Kutlandı

Expo 2016'da Eritre Milli Günü kutlandıEXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcılarından Eritre, Milli Gün kutlaması gerçekleştirdi.

06.09.2016 18:24

Expo 2016'da Eritre Milli Günü kutlandı

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcılarından Eritre, Milli Gün kutlaması gerçekleştirdi. Milli gün kutlaması için Antalya'ya gelen Eritre Ulusal Tarımsal Araştırma Enstitüsü Genel Müdürü Dr. Iyassu Ghebretatios ve Eritre Kültürel İlişkiler Genel Müdürü İbrahim Ali Hussein, VIP Binası'nda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Fotoğraf çekimi ve hediye sunumunun ardından Dr. Ghebretatios, EXPO 2016 Antalya ziyaretçi defterini imzaladı.

Heyet daha sonra golf araçlarına binerek, EXPO 2016 Antalya'da yer alan Eritre bahçesini gezdi. Heyete bahçeye gelişlerinde Eritre'ye özgü bir ekmek olan 'Hımbaşa' ikram edildi. Bahçe görevlileri Erdoğan Kök ve misafirlere, günlük yaşamı yansıtan objelerin sergilendiği Eritre bahçesi hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Kök ve beraberindekiler Eritre'ye özgü sebze, meyve ve çiçeklerin yer aldığı tabloları ilgiyle izledi. Bahçede en dikkat çeken bölümse 8-14 yaş arasındaki 10 Eritreli çocuğun kendi çizimleriyle EXPO 2016 Antalya'yı anlattığı resimler oldu.

Eritre Milli Gün kutlaması bahçe gezisinin ardından küçük amfitiyatroda devam etti. Konuşmaların ardından geleneksel dans ve müzik kültür grubu 'SIBRIT' sahneye çıktı. Grup Eritre'deki 9 etnik gruptan ikisi olan 'TİGRE' ve 'HİDARB'ın kültürünü yansıtan gösteriler sundu. Geleneksel kıyafetlerle sahneye çıkan dansçılar, geleneksel çalgılar eşliğinde çalınan şarkılar eşliğinde performanslarını sergiledi. Gösteri izleyenlerin beğenisini topladı.

EXPO 2016 Antalya'nın simgesi olan Turkcell EXPO Kulesi de milli gün sebebiyle Eritre bayrağının renkleri olan kırmızı, mavi ve yeşile büründü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Expo 2016'da Eritre Milli Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement