Antalya'nın Ciğeri Yandı - Son Dakika
Güncel

Antalya'nın Ciğeri Yandı

Antalya\'nın Ciğeri Yandı

Antalya'daki Orman Yangınında 100 Hektarlık Kızılçam Alanı Kül Oldu

27.08.2010 14:55

Antalya'nın Karaöz Beldesi ve Kayadibi Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda dün başlayan yangın, 19 saat sonra kontrol altına alındı. Havadan ve karadan yoğun müdahale yapılan yangında 100 hektarlık kızılçam ormanı tamamen yandı. 200 hektarlık alanda etkili olan yangının söndürülmesinde, hemen yakında bulunan Aksu Çayı'ndan yararlanıldı.

Çiftçi Mustafa Sarıgül'ün besihane yapımı için spiralle demir kestiği sırada çıkan kıvılcım nedeniyle dün saat 16.00'da Kayadibi Köyü yakınında başlayan orman yangını, bugün saat 11.00 sıralarında kontrol altına alındı. Sarp arazi ve rüzgar nedeniyle geniş bir alana hızla yayılan yangına 4 uçak, 9 helikopter, 55 arazöz, su tankeri, 12 dozer, 450 yangın işçisi ve 28 teknik elemanla müdahale edildi. 19 saat sonra kontrol altına alınan yangının 200 hektarlık alanda etkili olduğu ve 100 hektarlık kor kızılçamın tamamen yandığı belirlendi.

Yangın dün Kayadibi Köyü'nün 150 nüfuslu 30 evin bulunduğu Yenice Mahallesi'ne sıçradı. Kısa sürede boşaltılan evler alevler arasında kalırken, köyün camisi de kısmen yandı. Yangında Osman Noyan, Ali Keskin'in evleri, Veli Savun ve Ramazan Savun'a ait 5 ahır, 2 sera ve Süleyman Noyan'a ait bir sera tamamen yandı.

AKSU ÇAYI AVANTAJI

Yangının söndürülmesinde hemen yanındaki Aksu Çayı'nun bulunması etkili oldu. Söndürme helikopterleri, yakındaki çaydan aldıkları suyu kısa sürede yangın alanındaki alevlerin üzerine attı.

Yangına neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan çiftçi 46 yaşındaki Mustafa Sarıgül'ün Yeşilkaraman Jandarma Karakolu'ndaki sorgusu da sürüyor. Şüpheli Sarıgül, bugün öğleden sonra 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yangına sebebiyet vermek' suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI

Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu ile Aksu Kaymakamı Raif Uzuner, sabah saatlerinde Kayadibi Köyü'nün Yenice Mahallesi'ne gelerek incelemelerde bulundu, evleri yanan vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Vali Yardımcısı Loğoğlu, Antalya Valiliği'nin söndürme çalışmalarının ardından hasar tespit çalışmalarını yapacağını açıkladı.

"BESİCİLİK YAPACAKTIK"

Yangının çıkmasına neden olan besimhanenin sahibi Hamit Sevgi, oldukça üzgün olduğunu ve olayın şokunu yaşadığını söyledi. Antalya'da 40 yıldır kasaplık yaptığını ve Korkuteli İlçesi'nden Mustafa Sarıgül ile bölgede besicilik yapmak için köyden arazi aldıklarını söyledi.

Yangının Sarıgül'ün spiral ile demir kestiği sırada başladığını öğrendiğini belirten Sevgi, "Yangını duyar duymaz Antalya'dan buraya nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Biz burada 30 büyükbaş kapasiteli besihane yaptık, hayvan yetiştirecektik. Ancak bu üzücü olay meydana geldi. Buradaki köylüler yangına ıslak battaniyeler ve kovalarla müdahale etmeye çalışmışlar, ancak başarılı olamamışlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'nın Ciğeri Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement