Arabalı Vapur Faciasında 3 Şüpheli Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Arabalı Vapur Faciasında 3 Şüpheli Serbest Bırakıldı

Arabalı Vapur Faciasında 3 Şüpheli Serbest Bırakıldı

Sirkeci'de 1 kişinin öldüğü kazanın yaşandığı vapurun kaptanı ve 2 personel için savcı tutuklama talep etti, ancak 3'ü de serbest bırakıldı.

16.03.2014 15:44  Güncelleme: 17:22

Sirkeci'de 1 çocuğun öldüğü arabalı vapuru kazasıyla ilgili olarak gemi kaptanı dahil 3 kişi "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Savcı 3 şüphelinin de tutuklanmasını istedi. Ancak 3'ü de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Sirkeci'de, 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı arabalı vapur kazasıyla ilgili gemi kaptanı Erkan Atalay İm'in de aralarında bulunduğu 3 şüpheli Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

TUTUKLULUK İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Kaptan Erkan Atalay İm'in de aralarında bulunduğu 3 kişi savcıya kazaya ilişkin ifade verdi. Savcı, ifadelerinin ardından gemi kaptanı Erkan Atalay İm'de dahil 3 kişiyi 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' iddiasıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti. 

3'Ü DE SERBEST BIRAKILDI

Kaptan dahil 3 kişi, yurtdışı yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İDO, FACİANIN YAŞANDIĞI İSKELEYİ KAYDEDEN KAMERA YOK DEDİ AMA..

5 yasindaki bir çocuğun ölümü, 1'i agir 3 kisinin yaralanmasıyla sonuçlanan arabalı vapur faciasının yaşandığı iskelenin kamerayla izlenmediği belirtildi. Doğan Haber Ajansı'nın olaya dair sorularını yanıtlayan İDO yetkilisi araçların arabalı vapura bindikleri alanı kaydeden kamera sistemlerinin olmadığını söyledi.

VAPURLARIN KAMERALARLA DONATILDIĞI GÖRÜLDÜ

Oysa bugün sıradan bir hareketliliğin yaşandığı Sirkeci iskelesinde kaydedilen görüntülerde söz konusu vapurların en riskli yeri, kapağın üstünü gözleyen kameralarla donaltıldığı görülüyor. Bu kameraların faciaya yol açan nedeni kesin olarak ortaya koyacak kadar etkili yerlere yerleştirildikleri görüldü.

"KAZAYA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER SAVCILIĞA TESLİM EDİLDİ"

İDO, daha sonra farlı bir açıklama yaparak, kazaya ilişkin görüntülerin savcılığa teslim edildiğin açıkladı. Daha önce olay yerinde herhangi bir kamera bulunmadığı ve görüntü olmadığı iddia edilmişti.

İDO'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Araç yüklemesi yapılan tüm gemilerimizde kamera sistemleri bulunmakta olup, dün yaşanan kazanın da görüntüleri mevcuttur. Ancak, dün gerçekleşen kazayla ilgili kamera görüntüleri, resmi soruşturmayı yürüten savcılığa ve Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu'na teslim edilmiş olup, ilgili makamlarca incelenmektedir. İDO olarak soruşturmanın gizliliği kapsamında, resmi incelemeye tabi tutulan kamera görüntülerini yayınlama yetkisine sahip değiliz."

FACİANIN YAŞANDIĞI ARABALI VAPURDA İNCELEME

Sirkeci'de facianın yaşandığı 'Sadabat' adlı arabalı vapur Kabataş İskelesi'ne çekildi. Burada arabalı vapur Ankara'dan gelen Ulaştırma Bakanlığı Kaza İnceleme Tetkik Kurulu üyeleri ve İstanbul Liman Başkanlığı tarafından kazaya ilişkin oluşturulan kurul üyeleri tarafından incelendi.

KAPTANIN İKİNCİ KAZASI

Meslektaşları arasında çok başarılı ve tecrübeli bir kaptan olarak anılan Erkan Atalay İm, bir dönem İDO Kaptan ve Başmühendisleri Derneği Başkanlığı görevini de yürütmüştü. Kaptan Erkan Atalay İm 29 Ocak 2010'da Bandırma-Yenikapı seferini yaparken Malta bayraklı New Breeze adlı kuru yük gemisiyle çarpışan İDO'ya ait Mehmet Reis feribotunun da kaptanıydı. İki kişinin yaralandığı kazaya, Malta gemisinin dümeninin kilitlenmesinin neden olduğu açıklanmıştı.

##5791142##
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arabalı Vapur Faciasında 3 Şüpheli Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • hakan yakar: rabbim mekanlarını cennet etsin ölenlerin.. 21 2 Yanıtla
  • GENÃ? GÃ?STEREN KART HAKEM: Arabalı vapur yaparsan sonu böyle olur işte. Arabanın orada ne işi var? Köprüleri niye yaptılar sanıyorsunuz? Anlamış değilim ya, ben 55 yaşımdayım, ben böyle bir şey görmedim. 3 13 Yanıtla
    KIVIRCIK MAKUL: İşte bunlar hep komik şeyler, saflar da hemen beğendimi tıklamis. Bey amca hakkat sen kimsin yaa, sabahtandir yorumlarına koptum yaa 0 0
  • izmirli: Hiçbirşey yiten giden bir yavruyu,annesinin meleğini geri getirmez.Ailesine sabır ve başsağlağı diliyorum.İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. 5 1 Yanıtla

Advertisement