Asılsız İhbar İlkokulda Kaosa Yol Açtı - Son Dakika
Güncel

Asılsız İhbar İlkokulda Kaosa Yol Açtı

Asılsız İhbar İlkokulda Kaosa Yol Açtı

ARALARINDA özel kuvvetlerin de bulunduğu emniyet güçleri önce öğrencileri tahliye etti.

05.06.2018 16:29

ARALARINDA özel kuvvetlerin de bulunduğu emniyet güçleri önce öğrencileri tahliye etti. Kimi öğrenciler evlerine giderken, kimileri de güvenlik gerekçesiyle yakındaki yuvanın salonlarına alındı. Çevre sokakları ve ana caddeleri trafiğe kapatan polis, okulun etrafında olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Gazeteciler dahil kimse okula yaklaştırılmadı. Daha önce Erfurt'ta ve sık sık ABD'de yaşanan okul baskınlarının benzeninden korkan polis, öğretmen, öğrenci ve velilere destek olmak amacıyla okula sosyal danışman ve psikolog da getirdi.

Aileler, çocuklarından haber alabilmek için güvenlik şeridinin arkasında çaresiz ve endişeyle bekledi. Öğretmenler aileleri bilgilendirerek endişelenecek bir şeyin olmadığını söyledi. Velilere destek veren eğitmenlerden biri de Büşra Çalışkan'dı. Çalışkan, "Dersler yapılıyordu. Bizler de toplantıdaydık. Sonra okulu boşaltmamız istendi. Birisi polisi arayıp 'Okula silahlı iki kişi girdi' ihbarında bulunmuş" dedi.

BABANIN SİNİRLERİ BOŞALDI

İkinci sınıfta okuyan çocuğundan haber alamayan Tuba Sağlam büyük korku yaşadı. Okulda silahlı iki kişinin bulunduğu haberini alan Özcan Kara işten ayrılıp okula geldi. Bir anda kalabalığı gören Kara'nın sinirleri boşaldı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Kara'yı okulun öğretmenlerinden Christian Hannasky teselli etti.

Okulda yaklaşık iki saat boyunca silahlı iki şüpheliyi arayan polis, kimseyi bulamadı. Velilerin endişeli bekleyişi de polisin Türkçe ve Almanca yaptığı "Korkulacak bir durum yok. Her şey kontrol altında" anonsuyla son buldu. Polis asılsız ihbarcıyı arıyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Asılsız İhbar İlkokulda Kaosa Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement