Avrupa Ombudsmanı Diamandouros, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Avrupa Ombudsmanı Diamandouros, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nu Ziyaret Etti

Avrupa Ombudsmanı Diamandouros, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu\'nu Ziyaret Etti

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu: "Kendileriyle görüştükten sonra kurumumuz çok hızlı bir çalışma disiplinine girdi. Yaklaşık 4 ay içinde 5 bine yakın şikayet aldık" Avrupa Ombusdmanı Diamandouros: "15 sene evvel bu ülkede kamu denetçiliği kurumunun kurulması için hayallerimiz vardı. Şimdi bu hayalimizin gerçek olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor"

02.09.2013 12:33

Avrupa Ombudsmanı Nikiforos Diamandouros, Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu ziyaret etti.

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, Diamandouros'u daha önce Strazburg'da ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Kendileriyle görüştükten sonra kurumumuz çok hızlı bir çalışma disiplinine girdi. Bugüne kadar da, ortalama 4 ay içinde 5 bine yakın şikayet aldık" dedi.

Kamu Denetçiliği Kurumunda yapılan görüşmede, Diamandouros'un "kendisi için bir idol" olduğunu belirten Ömeroğlu, "Bu kurumun kurulmasında, yasalaşmasında katkılarını hem ben hem arkadaşlarım her zaman için iyilikle anıyoruz" diye konuştu.

Ömeroğlu, Diamandouros'un yarın düzenlenecek Uluslararası Kamu Denetçiliği Sempozyumu'nun da onur konuğu olduğunu belirterek, kurum olarak bu organizasyonun da büyük katkıları olacağına inandıklarını kaydetti.

Avrupa Ombudsmanı Diamandouros da bu ziyaretin aslında kendisinin bir rüyasının gerçekleşmesi anlamına geldiğini ifade etti. Diamandouros, "15 sene evvel bu ülkede Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulması için hayallerimiz vardı. Şimdi bu hayalimizin gerçek olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Diamandouros, "Kamu denetçileri arasında bir hanımefendinin bulunmasının da kendisini ayrıca mutlu ettiğini, çünkü bu kurumun tüm ayrımcılıklardan uzak bir kurum olması gerektiğini" söyledi. Avrupa Ombudsmanı Diamandouros, yarın düzenlenecek sempozyuma katılmaktan büyük onur duyacağını belirtti.

Kamu Denetçiliği Kurumunun 3 Eylül'de (yarın) düzenleyeceği Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nda, Avrupa ülkelerinin Ombudsmanları Ankara'da buluşacak.

İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin uygulanmasında Kamu Denetçiliği Kurumunun etkinliğini tartışmak amacıyla düzenlenen sempozyum, yarın Ankara JW Marriott Otelde yapılacak.

Sempozyuma, Avrupa Ombudsmanı Nikiforos Diamandouros, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Avrupa ülkelerinin Ombudsmanları ile yerli ve yabancı akademisyenler katılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Ombudsmanı Diamandouros, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement