Aysever: Gezi Parkı, Dirilişin Simgesi Oldu - Son Dakika
Güncel

Aysever: Gezi Parkı, Dirilişin Simgesi Oldu

Aysever: Gezi Parkı, Dirilişin Simgesi Oldu

Gazeteci Yazar Enver Aysever, Mersin'in Silifke İlçesi'nde katıldığı 'Günümüz Türkiye'si ve neden CHP' konulu konferansta konuştu.

01.06.2015 16:36

Gazeteci Yazar Enver Aysever, Mersin'in Silifke İlçesi'nde katıldığı 'Günümüz Türkiye'si ve neden CHP' konulu konferansta konuştu. Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Aysever, "Gezi Parkı Türkiye'nin üzerindeki ölü toprağının kaldırıldığı bir park oldu ve bir dirilişin simgesi oldu" dedi. Olaylar süresinde Gezi ile ilgili olarak çeşitli tarifler yapıldığını da ifade eden Aysever, şunları söyledi:

"Bunlardan her biri birbirinden güzel tariflerdi. Mesela 'Haysiyet Direnişi' dediler bu doğrudur. Benim için Gezi, dirilişti. Ben ona diriliş diyorum. Çünkü İstanbul'da yıllarca geçtiğim, üzerinden dostlarla, arkadaşlarla, mutlu kederli günlerde geçtiğim Gezi Parkı Türkiye'nin üzerindeki ölü toprağının kaldırıldığı bir park oldu ve bir dirilişin simgesi oldu. Sadece barış diyen, özgürlük diyen, ağızlarından tek bir kötü söz çıkmayan insanların hep bir yürek olarak, yardımlaşarak tepki verdiklerini gördüm. Tekrar burada namuslu insanların dirilişe geçtiğini gördüm. 14 yaşındaki küçük bir çocuk talihsiz bir şekilde yaşamını yitirdi. O gün hepimiz derin üzüntülere boğulduk. Berkin uyansaydı bu millet daha bir aydınlık gökyüzüne kavuşacaktı. Ama yine de bu millet o günkü karanlık günden uyanacak buna yürekten inanıyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aysever: Gezi Parkı, Dirilişin Simgesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mersinli: ne kadar ipsiz sapsız var ordaydı devleti yıkmak için ne kadar hain varsa ordaydı neyden bahsediyorsunuz siz dirişilmiş arkadaş AHİM bile ülkeyi devleti haklı buldu neyin kafasını yaşıyon sen sizin gibiler anca böyle boş işlerle gümdemde olursunuz 0 0 Yanıtla

Advertisement