Babalarının Son İsteğini Yerine Getirdiler - Son Dakika
Güncel

Babalarının Son İsteğini Yerine Getirdiler

Babalarının Son İsteğini Yerine Getirdiler

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde hırdavatçılık yapan Göksenin Ceylan ile Faruk Ceylan kardeşler, geçen Mart ayında 86 yaşındayken ölen babaları Ali Ceylan'ın son isteğini yerine getirmek için Vali Abdülkadir Demir ile ilkokul protokolü imzaladı.

16.09.2013 17:45

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde hırdavatçılık yapan Göksenin Ceylan ile Faruk Ceylan kardeşler, geçen Mart ayında 86 yaşındayken ölen babaları Ali Ceylan'ın son isteğini yerine getirmek için Vali Abdülkadir Demir ile ilkokul protokolü imzaladı. Faruk Ceylan, babasının ilkokul 3'üncü sınıftayken okulu terk ettiğini, okuyamadığı için okul yaptırmak istediğini dile getirdi.

Denizli Valiliği'nde düzenlenen imza törenine Vali Abdülkadir Demir, Göksenin Ceylan ve kardeşi Faruk Ceylan, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül katıldı. Çivril İlçesi'nde hırdavatçılık yapan Göksenin Ceylan, babasının son isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, "Babam Ali Ceylan, geçen Mart ayında hayatını kaybetti. Babam ilkokul 3'üncü sınıftan terk. Okuyamadığı için eğitime ve öğrencilere ayrı bir sevgisi vardı. Yaşarken hep bir okul yapmak isterdi. Ama zamanı buna yetmedi. Şimdi biz oğulları olarak babamızın son isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Vali Abdülkadir Demir ise bu yıl içinde 10'uncu okul protokolünü imzaladıklarını hatırlatıp, "Bir yıl içinde imzaladığımız 10 protokolün değeri toplam 9 milyon 750 bin TL'ye ulaştı. 2013 yılı Denizli'de eğitim açısından bereketli bir yıl oluyor. Denizli'de 55 okulda çiftli öğretim yapılıyor. Amacımız bunu tekli öğretime indirmek. Devletin de eğitime yaptığı yatırım 80 milyon TL'ye ulaştı. Hayırsever kardeşler de eğitime destek olup, babalarının adını okulda yaşatacak. Köyde bulunan 70 öğrenci, sağlıklı bir ortamda okula gidecek" diye konuştu.

Daha sonra Çivril İlçesi'nin Menteş Köyü'nde inşaa olan Ali Ceylan İlkokulu'nun yapım protokolü Vali Demir ile Ceylan kardeşler arasında imzalandı. 2014 yılında yapımı bitirilecek olan ilkokul, tek katlı 4 derslikli olacak. Göksenin Ceylan ve Faruk Ceylan kardeşlerin, 200 bin TL'sini karşılayacağı okulun geri kalan 50 bin TL'si ise Menteş Köyü Muhtarlığı tarafından karşılanacak. Okulun, 250 bin TL'ye mal olması düşünülüyor. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babalarının Son İsteğini Yerine Getirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement