Bahattin Odabaşı Atölye Çalışması ile Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Bahattin Odabaşı Atölye Çalışması ile Sanatseverlerle Buluştu

Bahattin Odabaşı Atölye Çalışması ile Sanatseverlerle Buluştu

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı'ında yardımcı doçent olarak çalışmalarını sürdürürken,1996 yılında kendi isteği ile emekli olan Bahattin Odabaşı ile gerçekleştirdi.

21.08.2013 11:04

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi düzenlemiş olduğu atölye çalışmaları ile sanatseverlere sanatı en ince ayrıntısına gösterme çalışmalarını bu sefer Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı'ında yardımcı doçent olarak çalışmalarını sürdürürken,1996 yılında kendi isteği ile emekli olan Bahattin Odabaşı ile gerçekleştirdi.

Bayanların oldukça fazla ilgi gösterdiği atölye çalışmasında 15 yılı aşkın bir süredir gruplara resim eğitimini veren 100 ün üzerinde yurt içi ve yurt dışında karma sergi ve kişisel sergiler açan Türk resminin duayeni olarak kabul edilen Bahattin Odabaşı resim sanatının inceliklerini sanatseverlerle paylaştı.

Resimle olan yolculuğu dünyanın en güzel yolculuğu olarak kabul eden Odabaşı fırsat buldukça sanat ile uğraşan insanlara minnettarım çünkü bu kişiler bir köprü görevi görerek öğrendiklerini hep paylaşıyorlar. Bu da sanatın daha çok ilerlemesine neden oluyor diyerek bu zenginliği yaşamaktan duyduğu mutluluğu sanatseverlerle paylaştı.

Konuşmasını "Resim yapmanın iki yolu vardır. Biri kopyadan diğeri ise akademik olan bir eğitimdir. Akademik işi ne olursa olsun zihni faaliyetlerin yönlerini çizer. Zihni faaliyetlerin temel yapısı desendir. Resim; sanatçı içinde, sanat sever içinde müthiş bir terapidir. Resim, konulmuş yönlere hamleler yaptığımız zaman zekamızın zihni hareketlerle deşarz olduğunu görürüz. Bu sonuç bizim mutlu olmamızı sağlar. Mutluluğun yanında acıyı da yaşarız. Ben sanatı kadına benzetirim. Kadınlarımız evrensel boyutta alkışlanacak kişilerdir" diyerek konuşmasını noktaladıktan sonra, konu, desen ve model çizimi hakkında merak edilen tüm ayrıntıları sanatseverlerle paylaştı.

Resim sanatında model çizimi teknikleri anlattıktan sonra sanatseverlerin sorularını yanıtlayan Odabaşı, sanatseverlere resim ile dolu dolu iki saat yaşattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bahattin Odabaşı Atölye Çalışması ile Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement