Bakan Fatma Şahin, 'Yükseköğretimde Kadın Liderliği Çalıştayı'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Fatma Şahin, 'Yükseköğretimde Kadın Liderliği Çalıştayı'na Katıldı

Bakan Fatma Şahin, \'Yükseköğretimde Kadın Liderliği Çalıştayı\'na Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Bilim en önemli hazinedir."

29.11.2012 19:05

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Bilim en önemli hazinedir. Osmanlı da böyleydi şimdide böyle olması gerekir" dedi.

Bakan Şahin, Düzce Üniversitesi ve Elginkan Vakfı işbirliğiyle düzenlene 'Yükseköğretimde Kadın Liderliği Çalıştayı'na katıldı.

Çalıştayla ilgili bilgiler veren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Kadın Liderliği Çalıştayında birçok kadının yer almasından mutluluk duyduğunu belirtti. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Çalıştay özelikle Kadın Liderliği engelleyen sorunlar, çözümler, öneriler ve strateji çalışmaları tartışmaları yapıldığını belirterek "Kurumlarda ve iş hayatındaki kadınların liderlik prensiplerini engelleyici unsurları tartışarak çözümler yaratmak için bir aradayız. Kadın erkek eşitliğinin özellikle tüm kurumlarda olması ve bunun yanında Yüksek Öğrenim Kurumu'nda da bu kotaların kaldırılmasını önemle arz ediyoruz. Devletten önemle arz ettiğimiz konular arasında bulunmaktadır. Üniversitelerde aile desteği, kreş ve anaokulu gibi kuruluşların açılması isteklerimiz arasındadır" dedi.

Şerifoğlu, "Çalıştayın aldığı kararlar arasında Kadın erkelerin eşitliğinin yanı sıra Kadın liderliği destekleyici Kadın Kadına köprü kurulması kararlar arasında yer alması çok önemli bir unsur olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim alanında liderlik pozisyonlarında kadın akademisyenlerin yer almaları konusundaki engelleri irdeleyebilmek ve kadın akademisyenlerin karar alma süreçlerine daha fazla katılmasını, yöneticilik görevlerinde daha fazla yer almasını sağlayacak adımların belirlenmesini amaçlayan çalıştayında konuşan Bakan Şahin, Dünya ile rekabet etmek için özellikle Kadın erkek eşitliği ve kadın liderliğinin önemine değinerek, "Dünya'da iş hayatı ekonomi ve her alanda takip etmek için zaman ve hedef çok önemli. Bizler bu hedefi yakalamak için bakanlık olarak çalıştay raporlarını önemsiyor ve bakanlık nezdinde çalışmaları hızla yürütüyoruz. Planlı ve stratejik çalışmalar Dünya'daki rekabeti yakalamamızı sağlayacaktır" dedi.

Bilimin üstünlüğüne inanmak gerektiğini belirten Şahin, "Bilim en önemli hazinedir. Osmanlı da böyleydi şimdide böyle olması gerekir. Bilimden uzaklaşılırsa yenidünya düzenine ulaşamayız. Biz Bakanlık olarak Bilimi önemsiyoruz ve her zaman bilimden yana olmalıyız. Ülkemizde insan gücü bulunmaktadır. Bu nedenle bizim sloganımız şuydu: 'insanımız Kasa, Kasamız, Kafa' şeklinde yorumlarız" diye konuştu.

Bakan Şahin, şöyle devam etti:

"Kadın Liderliği konusunda ülkemiz hep geride kalmıştır. Yükselen değerler arasında Kadın Liderliğini önemsiyoruz. Kadınlarımızın kamu dahil bir çok kesiminde eskiye nazaran yer almaya başladı. İnsan odaklı büyümemizde kadın liderliğinin her alanda, çiftçi, işçi, esnaf ve iş hayatında Kadın liderliği konusunda bu çalıştayların önemi çok büyük. İnsan odaklı büyümeyi becermemiz lazım. Çalıştayı olarak benimsediğiniz 'Kadın Kadına Köprü Olalım' sloganı çok hassas işte bu zarif halkayı güçlendirmeliyiz. Ben Güneydoğunun ilk kadın bakanıyım. Geçenlerde Diyarbakır'daydım ve çocuklarımız artık eskisi gibi değil daha girişken kızlarımıza soruyorum ne olmak istersiniz diye eskiden öğretme, doktor diyorlardı şimdi ise milletvekili bakan olmak istiyoruz diye cevaplar alıyorum. Bu çok hoş bir durum. Akademisyenler arasında Kadınların azlığı da görülüyor yüzde 7 aralığında bu konuda yetersizlik görülüyor."

Konuşmanın sonunda Rektör Şerifoğlu, Bakan Fatma Şahin'e tablo hediye etti. Ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Şahin, çocuk evi ziyaretinin ardından Düzce'den ayrıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Fatma Şahin, 'Yükseköğretimde Kadın Liderliği Çalıştayı'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement