Bakkal ve Bayilere Hijyen Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

Bakkal ve Bayilere Hijyen Eğitimi Verildi

Bakkal ve Bayilere Hijyen Eğitimi Verildi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Uşak Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası tarafından Genel Gıda Hijyeni Eğitimi düzenlendi.

21.06.2013 12:16

Bu yıl 7.si düzenlenen eğitim programına katılan Vali Mehmet Ufuk Erden insanoğlunun tarih sahnesine çıktığı tarihten itibaren en önemli temel ihtiyacının beslenme olduğunu belirterek beslenmenin sağlanması için üretilen gıda ürünlerinde hijyenin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden, "Halkımızın beslenmesi için gerekli olan gıdanın üretilmesinde ve tüketiciye ulaşmasında kontrol ve denetim önemlidir. Halkımızın sağlığı devletimizin ve ilgili kurumlarımızın öncelikli konusudur. Bakkallarımız gıda ürünlerinin tüketiciye ulaştığı en son noktada yer aldıkları için duyarlı olmaları ve hijyen konusunda dikkatli olmaları gerekiyor. Bu nedenle hijyen konusunda yapılan bu eğitimin insan ve gıda sağlığı açısından önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları tarafından işletme kayıt belgesi, ekmek israfı, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği, hijyen ve sanitasyon, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeler, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında bilgi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakkal ve Bayilere Hijyen Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement