Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü' Sahiplerine Verildi - Son Dakika
Güncel

Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü' Sahiplerine Verildi

Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü\' Sahiplerine Verildi

'Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü' sahiplerine verildiEnis TABAK - KOSOVA DHA - 20. Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü sahipleri ne verildi.

29.10.2016 11:46

'Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü' sahiplerine verildi

Enis TABAK - KOSOVA DHA - 20. Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü sahipleri ne verildi.

1994 yılında yaşamını yitiren Kosova Türklerinin unutulmaz aydın ve siyasetçilerinden Süleyman Brina anısını yaşatmak amacıyla Prizren'in 'Doğru Yol' TKSD tarafından 1996 yılında başlatılan Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü, bu yıl 20. kez verildi. Prizren'deki 'Doğru Yol' TKSD binasında gerçekleşen ödüdl törenine, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'ndaki görevli Türk subayları ile Süleyman Brina'nın ailesi ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşuyla başlayan gece, Süleyman Brina'yı anlatan slayt gösterisiyle devam etti. Gecenin açılış konuşmasını yapan 'Doğru Yol' TKSD Başkanı Bülent Emruş, Süleyman Brina'nın Kosova Türkleri için çok önemli bir kişilik olduğunu söyledi. Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü Seçici Kurul Başkanı Zeynel Beksaç, Süleyman Brina'nın Kosovalı Türkler için çok önemli bir aydın ve siyaset adamı olduğunu söyledi. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova'da Türk kimliğinin yaşatılmasında önemli rol oynayan Süleyman Brina'nın Türklüğü yaşatmak adına arkadaşlarıyla birlikte büyük mücadele verdiklerini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit de Süleyman Brina'yı araştırarak tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Süleyman Brina demek vatan demek, Atatürk demek diyen Evcit, onu tanıyanların çok şanslı olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Bakan Yağcılar ve Başkonsolos Evcit, ödüle layık görülenlerin ödüllerini takdim ettiler. Oybirliğiyle alınan karar doğrultusunda ödül; Üsküp Türk Tiyatrosu, Kosova Radyosu Türkçe Yayınlar Bölümü, Prizren Kültür Evi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu, Arif Bozacı (Şair), Dr. Şemsettin Küzeci(Araştırmacı Yazar, Şair, Gazeteci), Refet Kiser(Öğretmen, Yönetici, Tiyatro Sanatçısı), Ramadan İliyas(Kanun sanatçısı), Bedia Begovska (Tiyatro Sanatçısı), İgbal Orlat(Öğretmen) ve Reyhan Kantarcı'ya (Sanatçı) verildi.

DHA Kosova temsilcisi Enis Tabak'a Türk Dünyası Kültür Ödülü verildi

Gecede ayrıca Türk Dünyası Kültür - Sanat Platformu tarafından, Türk Dünyası Kültür, Sanat ve Edebiyatının geliştirilmesinde sunmuş oldukları hizmetlerden dolayı da Onur Belgeleri dağıtıldı. Geceye katılan Türk Dünyası Kültür - Sanat Platformu Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci, Türk Dünyası Kültür, Sanat ve Edebiyatının geliştirilmesinde verilen hizmetlerden dolayı Kosovalı Türk Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile bazı gazetecilere Onur Belgesi takdim edildi. Gecede Onur Belgesi'ni Türk Dünyası Kültür - Sanat Platformu Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci'den alan DHA Kosova temsilcisi Enis Tabak, Türk Dünyası Kültür - Sanat Platformu temsilcilerine teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü' Sahiplerine Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement