'Balyoz'da Sona Gelindi - Son Dakika
Güncel

'Balyoz'da Sona Gelindi

\'Balyoz\'da Sona Gelindi

Balyoz davasında mahkeme heyeti, karar vermeye hazırlanıyor. 106. duruşmadan da tahliye çıkmadı.

04.09.2012 19:18  Güncelleme: 19:33

Balyoz darbe planı davasında ara karar alan mahkeme heyeti, dosyanın karar aşamasına geldiğini belirterek son savunmasını yapmayan sanıkların bir sonraki celsede hazır edilmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, son savunmasını yapmayan tutuklu sanıkların ölümcül hastalığı dışında tamamının duruşmada hazır edilmelerine karar verdi. Sanıkların tutuklu bulunduğu cezaevlerine yazı yazılmasına hükmeden mahkeme, revire veya hastaneye gidecek sanıkların duruşma gününden önce ve duruşma saatleri dışında sevkinin yapılmasını istedi.

TAHLİYE YOK

Mahkeme, YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Orgeneraller Çetin Doğan, İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Oramiral Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 250 tutuklu sanığın üzerine atılı suçun ağırlığı, delil durumu, adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının sanıklar bakımından yetersiz kalacağını gerekçe göstererek 250 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına oy birliğiyle karar verdi.

Duruşma 20 Eylül 2012 tarihine ertelendi.

İKİ YENİ MÜDAHİL

Mahkeme; Mesut Göğebakan ve Alaattin Kaya'nın, iddia edilen suçtan doğrudan zarar görme ihtimalinin olması nedeniyle davaya katılma taleplerini kabul etti.

BALANLI, SAVUNMA YAPMAYI REDDETİ

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen Balyoz davasının 106. duruşmasında söz verilen Orgeneral Bilgin Balanlı, 25 Mart 2005 tarihinde gerçekleştirilen 'Bayrağa Saygı' yürüyüşü fotoğrafının, Cumhuriyet mitinglerinde çekilmiş olarak yansıtılmasına açıklama getirdi. Mahkeme sürecinde şahsına komplolar kurulduğunu ileri süren Balanlı, fotoğrafların, Diyarbakır'da dönemin 7. Kolordu Komutanı olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile çekilmiş olduğunu ifade etti. Balanlı, davada adil yargılanma şartları bulunmadığı için savunma yapmayacağını söyledi.

"CHRONICLE'DAKİ HER ŞEY YALAN"

Balanlı, Chronical adlı dergide Aralık 2010 tarihinde yayınlanan haber içinse şunları söyledi:

"İftiralarla dolu yazı içinde yayınlanan bir resimde benim ve eşimin Cumhuriyet mitinglerine katıldığımız ileri sürülüyordu. Bu yalan ve iftiradır. Umuyorum komplocular ve işbirlikçileri biraz utanma duyguları varsa utanmışlardır. Genelkurmay Başkanı'nın fotoğrafını kanıt dahi olsa bir mahkemede kullanmayı uygun görmemiştim. Ne de olsa bir Genelkurmay Başkanı. Ama şu an itibariyle uygun görüyorum"

Kaynak: Diğer

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement