Barolar Birliği Başkanı'ndan Başörtülü Kadına Hakaret - Son Dakika
Güncel

Barolar Birliği Başkanı'ndan Başörtülü Kadına Hakaret

Barolar Birliği Başkanı\'ndan Başörtülü Kadına Hakaret

Zahide Ceylan isimli kadın trende yüksek sesle konuştuğu için uyardığı Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve yanındaki arkadaşlarının hakaretlerine maruz kaldığını iddia etti.

20.07.2013 12:19  Güncelleme: 15:30

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun hakaretine maruz kaldığını belirten başörtülü Zahide Ceylan, Feyzioğlu hakkında 'tehdit ve hakaret'suçundan şikayetçi oldu. Eskişehir-Ankara yolunda hızlı trenle seyehat eden Ceylan, önündeki birisinin telefonla yüksek sesle konuşması üzerine rahatsız olarak kendisini uyardığını, bunun üzerine daha sonra Metin Feyzioğlu olduğunu öğrendiği kişi ve yanındakilerin sözlü saldırısına maruz kaldığını belirterek polise başvurdu.

"YÜKSEK SESLE KONUŞUYORDU"

Star gazetesinin haberine göre; Olayın adliyeye taşınmasının ardından nöbetçi savcının talimatıyla ifadesi alınan Zahide Ceylan "Olay günü aynı vagonda 13A-13B ve 13C numaralı koltuklarda oturan kişilerden biri, telefonda yüksek sesle ingilizce konuşarak 'Ülkemde durum çok kötü, polis herkese ateş ediyor' gibi cümleler kullanıyordu. Ben de çok yüksek tonla konuştuğu için rahatsız olduğumu ilettim" dedi.

"RAHATSIZ OLDUYSAN TRENDEN İN"

Bunun üzerine Feyzioğlu 'nun kendisine dönerek "Sen kimsin otur oturduğun yerde, zaten bu ara sizin gibiler ile konuşulmuyor" dediğini anlatan Ceylan "Ben bir vatandaş olduğumu söyledim. Sonra bir kişi de bana destek çıkarak, 'utanmıyor musunuz bir bayana karşı böyle kırıcı oluyorsunuz'dedi. Feyzioğlu 'nun yanında bulunan 2 kişi de beni azarladı. Feyzioğlu 'nun yanındaki top sakallı arkadaşı ise 'Geri zekalı, rahatsız oluyarsan trenden in' diye bana hakaret etti. Bu kişilerden şikayetçiyim" dedi.

Ceylan 'ın bu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, sözkonusu koltuklarda oturan kişilerin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Sabri Çepik ve Av. Kürşat Karacabey oldukları belirlendi. Yetkililer 18 Haziran 2013 tarihinde yaşanan olaya ilişkin 2 görgü tanığının olduğunu belirterek, görüntülerin bulunduğu bir cd 'nin de dosyaya konulduğunu ifade ettiler. Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'nın olayın Eskişehir il sınırında gerçekleştiği için soruşturma evrağını Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı 'na gönderdiği öğrenildi.

"DIŞ ÜLKEYE YALAN BİLGİ VERİYOR"

Zahide Ceylan, olay günü sosyal paylaşım sitesinden yaşadıklarını paylaşmış. İşte Ceylan 'ın o mesajları: "Eskısehır ank. hızlı trende vAtan haını bırı. Dış ülkeye yalan bılgı verıyor!!... Bugün benı de eskısehır ank tren de linç edeceklerdı ama ! Allah ayaklarına dolandırdı (Üstelık tanınan bır sahsıyet)... "

FEYZİOĞLU'NDAN HAKARET İDDİALARINA YANIT

Türkiye Barolar Birliği, Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu'nun tren yolcuğu sırasında telefon konuşmasına müdahale eden yolculara hakaret ettiğine yönelik haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Feyzioğlu'nun Eskişehir'den Ankara'ya tren ile geldiği belirtilen açıklamada, "Birlik Başkanımızın telefonda ne konuştuğunu dinlemek üzere, diğer koltuklar boş iken özellikle yerini değiştirip, hemen önündeki koltuğa oturan ve iki koltuğun arasından konuştuklarını dinlemeye başlayan yolcu, "yalan söylüyorsun, polis kimseye zarar vermiyor, hem bunları söyleyeceksin hem de bizim yaptığımız hızlı trene bineceksin, bunları söyleyeceksen kara trene bin' diye sözlü saldırıda bulunmuştur. Yani anılan yolcu, telefon konuşmasının sesinden rahatsız olmamıştır; dinlemek için özel gayret sarf ettiği konuşmanın içeriğine müdahaleye teşebbüs etmiştir. Müdahalenin amacı, taciz etmek ve olay çıkarmaktır" denildi. Söz konusu yolcuya, "insanların telefonda konuştuklarına müdahale edemezsiniz' diyen Feyzioğlu'nun kendisiyle muhatap olmadığının ifade edildiği açıklamada, sözlü saldırının önceden kurgulandığı savunuldu. Açıklamada, yolcu listesinde adı geçen ancak son anda seyahate katılmayan bir TBB Yönetim Kurulu Üyesi'nin adının da trende olaya karışmış gibi haberde yer verilmesinin olayın önceden kurgulandığının kanıtı olduğu öne sürüldü. Açıklamada, "TBB Başkanı Feyzioğlu'nun din, vicdan ve ibadet hürriyetine koşulsuz saygı duyduğu, toplumsal kesimleri birbirine düşman etmeye yönelik bütün girişimlere karşı ise etkin mücadele verdiği Türkiye kamuoyu tarafından bilinmektedir. Başkanımıza yönelik bu saldırının "başörtülü kadına hakaret' şeklinde haberleştirilmesi, toplumu birleştiren ve kucaklayan bu yapıcı tutumdan duyulan rahatsızlığın ifadesidir" değerlendirmesine yer verildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Barolar Birliği Başkanı'ndan Başörtülü Kadına Hakaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement