Başbakan "Önümüzdeki Engellerin Büyük Bölümünü Aştığımıza İnanıyorum." - Son Dakika
Güncel

Başbakan "Önümüzdeki Engellerin Büyük Bölümünü Aştığımıza İnanıyorum."

Başbakan "Önümüzdeki Engellerin Büyük Bölümünü Aştığımıza İnanıyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki engellerin büyük bölümünü aştığımıza inanıyorum."

13.07.2012 15:50

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki engellerin büyük bölümünü aştığımıza inanıyorum. Silah üzerinden, acı üzerinden, baskı ve tehdit üzerinden kurulan oyunların hepsi de bir bir çöktü, çöküyor. İnşallah terör sorununu uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte çözecek. Altyapısını önemli ölçüde kurduğumuz yatırım, üretim, istihdam odaklı bir gündemle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Iğdır Havalimanı açılış törenine katılan Erdoğan, yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinden bu yana terörden kaynaklanan sorunları çözmek için çalışıp, mücadele ettiklerini anlattı.

Erdoğan, "Önümüzdeki engellerin büyük bölümünü aştığımıza inanıyorum. Silah üzerinden, acı üzerinden, baskı ve tehdit üzerinden kurulan oyunların hepsi de bir bir çöktü, çöküyor. İnşallah terör sorununu uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte çözecek. Altyapısını önemli ölçüde kurduğumuz yatırım, üretim, istihdam odaklı bir gündemle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Terör örgütünün, bölgeye getirilen hizmetleri, yapılan yatırımları sabote etmek için elinden geleni yaptığına dikkati çeken Erdoğan, "Havalimanı inşaatlarını engellemek için de özel bir gayret gösteriyor. Şantiyeleri basıyor, iş makinelerini yakıyor, çalışanları tehdit ediyor. Ellerinden gelen her türlü alçaklığı yapıyorlar" dedi.

Terör örgütünün, Hakkari'de, Şırnak'ta yapılmakta olan havalimanı inşaatlarını engellemeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Ama ne olursa olsun bu havalimanlarını yapacağız, Hakkari'de de Şırnak'ta da. Halbuki havaalanları orada yaşayan insanlarımıza hizmet verecek. Benim Kürt, Azeri, Türk kardeşime hizmet verecek. Niye bundan rahatsız oluyorsun. oraların gelişmesine kalkınmasına, büyümesine gerçekten büyük katkı sağlayacak yatırımlar bunlar" diye konuştu.

-"Silahları bıraktıkları ana kadar bu mücadele devam edecektir"-

"Terör örgütünün mücadelesi aslında bize karşı değil, orada yaşayan vatandaşlarımızın bizatihi kendilerine karşıdır. Çünkü engellemeye çalıştıkları yatırımlar onlara hizmet verecek" diye konuşan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü :

"Bölücü terör örgütüyle iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütüyle ancak bizim mücadelemiz söz konusudur. Silahları bıraktıkları ana kadar bu mücadele devam edecektir ve kimse burada bizden başka bir şey beklemesin. Söylenenlerin hiçbirine aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra da böyle devam edecek. Biz parlamento çatısı altındaki temsilcileriyle müzakere ederiz ama terör örgütü mensuplarıyla asla kimse bizden böyle bir şey beklemesin."

-Uçak seferleri-

Iğdır'a Ankara ve İstanbul'dan düzenlenecek uçak seferleri hakkında da bilgi veren Erdoğan, Iğdır-İstanbul uçuşlarının haftada 6 sefer yapılacağını, İstanbul-Iğdır arasında ise haftada 4 sefer yapılacağını kaydetti. Ankara-Iğdır arasında haftada 4 olan karşılıkla seferlerin, Ağustos ayından itibaren haftanın 7 günü yapılacağını vurguladı.

Yapılan yatırımların, şehirlerin gelişmesi, yatırımların artması için altyapıyı oluşturduğunu kaydeden Erdoğan, "Bütün Türkiye'den buraya gelmek isteyen hiçkimsenin artık ulaşımla ilgili, mesafeyle ilgili bir bahanesi kalmadı" dedi.

-"Dün alan el idik. Bugün veren el olduk"-

İktidara geldiklerinde 230 milyar dolar olan milli geliri 772 milyar dolar seviyesine çıkardıklarını anlatan Erdoğan, iktidarı DSP-MHP-ANAP koalisyonundan devraldıklarına dikkati çekerek, "IMF'ye borç 23,5 milyar dolardı. Şimdi 1,7 milyar dolar. Bak nereden nereye düştü. Onlar borçlandı biz ödedik. Şu anda IMF'nın sıkıntısı var. Merkez Bankamız onların da kasasına 5 milyar dolar koydu. Dün alan el idik. Bugün veren el olduk. Çok daha ilgincini söyleyeceğim. Merkez Bankası'nın kasasında ne vardı biliyor musunuz- 27 milyar dolar. Şu anda Merkez Bankası'nın kasasında ne var biliyor musunuz- 97 milyar dolar var. Hani bunlar milliyetçiydi" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına halkın destek vermesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "İnsanca yaşamaya benim vatandaşımın hakkı var, onlar da bu hakka kavuşsun. Biz Tekirdağ büyürken Iğdır'ın geride kalmasını asla kabul edemeyiz" dedi.

-İlk yolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi-

Erdoğan, konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti.

Erdoğan bu sırada kendisine seslenen bazı vatandaşların sorunlarını dinledi. Erdoğan, cezaevinde bulunan BDP'li eski Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ve AK Partili Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan'ın durumlarıyla ilgili talepler üzerine, "Iğdır Belediye Başkanı'nın cezası kesinleşti. Şu anda hükümlü. Diğer belediye başkanı şu anda tutuklu ama bu konular yargının işi ona müdahale etme yetkimiz yok" dedi.

Erdoğan, daha sonra Ankara-Iğdır arasında gerçekleşen ilk tarifeli uçuşla Iğdır'a gelen Anadolujet yolcularını, gelen yolcu bölümünde karşıladı.

Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, yolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Iğdır Havalimanı açılış törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve bölge milletvekilleri de katıldı.

(Bitti)

Başmuhabir : Hasan Öymez

Yayıncı : Selçuk Aval - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan 'Önümüzdeki Engellerin Büyük Bölümünü Aştığımıza İnanıyorum.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement