Başkan Cengiz Kan'a Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Başkan Cengiz Kan'a Hapis Cezası

Başkan Cengiz Kan\'a Hapis Cezası

Kandıra Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ve iki belediye meclis üyesine hapis cezası çıktı.

11.10.2013 16:32

Kandıra Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ve iki belediye meclis üyesine hapis cezası çıktı. Alınan 11 aylık ceza paraya çevrildi.

Bilindiği gibi, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ve beraberindeki 9 kişiye, 2010 yılında hazırlanan denetim kurulu raporunda görevi kötüye kullanma, zincirleme suç ve belli hakları kullanmaktan yoksun bırakma gibi gerekçelerden dolayı dava açıldı. Şüpheli Cengiz Kan ve belediye personelleri Sami Özoğul, Tülin Oruç, Vedat Yiğitoğlu ve Ersin Cici, TCK'nın 257/1,43,53 sayılı maddelerinden, yine Cengiz Kan ve belediye personelleri Özgür Uluce, İlker Oruç, Muammer Küçükbayrak, İhsan Ergün ve İslam Koç da TCK'nın 257/1,53 sayılı maddelerinden yargılanıyordu.

Kandıra Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Belediye Başkanı Cengiz Kan, üç ayrı maddeden 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın para cezasına dönüştürülmesi talep edildiğinden bir davadan 14 bin, diğer iki davadan ayrı ayrı 7 bin 500 lira para cezası verildi. Başkan Kan, toplam 29 bin lira para cezasına çarptırıldı. 6 ay hapis cezasına çarptırılan sanıklardan Ersin Cici, İhsan Ergün ve Vedat Yiğitoğlu da 7 bin 500 lira para cezasına çevrildi. Sanıklardan Sami Özoğul'un cezası tehir edildi. Diğer sanıklardan Tülin Oruç, İlker Oruç, İslam Koç, Özgür Uluce ve Muammer Küçükbayrak da beraat etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Cengiz Kan'a Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement