Başkan Tıbbi Atık Tesisleri'ni İnceledi - Son Dakika
Güncel

Başkan Tıbbi Atık Tesisleri'ni İnceledi

Başkan Tıbbi Atık Tesisleri\'ni İnceledi

Cengiz Ergün, tesisin inşaatını yapan Miroğlu Temizlik firması yetkililerinden bilgi aldı.

07.07.2012 12:41

MANİSA Belediyesi'nin Arıtma Tesisleri yanına inşa ettirdiği Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi'nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tesisin inşaatını yapan Miroğlu Temizlik firması yetkililerinden bilgi aldı. Tesis inşaatının 15 gün içinde tamamlanacağını belirten Başkan Ergün, "İnşallah 15 gün sonra Manisa'da bütün hastane ve sağlık kurumlarından toplanan tıbbi atıkların tamamen burada imhasını, sterilizasyonunu yapmaya başlayacağız" dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi Arıtma Tesisleri yanında yapılan Tıbbi Atık Bertaraf Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. İncelemeye Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, Cem Çöllü ve Miroğlu Temizlik Ltd. Şti. Genel Müdürü Ramazan Avcı da katıldı. Yaklaşık 3 ay önce ihalesi yapılan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi inşaatının hızla ilerlediğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İlgili ihaleyi alan firma yaklaşık 1 ay önce burada start vererek, bizim Arıtma Tesisleri yanındaki Belediye alanında bu yatırımı yapma noktasında çalışmalara başladılar. 2 aylık süre içerisinde tamamlayarak inşallah 15 gün sonra bu tesis, bilfiil artık Manisa'da bütün hastane ve sağlık kurumlarından toplanan tıbbi atıkların tamamen burada imhasını, sterilizasyonunu yapmaya başlayacağız. Ben bu konuda hizmeti geçen ilgili müdürlüğümüze, firma yetkililerine Manisalılar adına teşekkür ediyorum. Manisa'nın önemli eksiklerinden bir tanesini daha tamamlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Bayramdan sonra bu tesislerin açılışını Manisalılarla birlikte inşallah yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

İzmir'in atıkları da bu tesiste imha edilecek

İzmir'in tıbbi atıklarının da Manisa'daki tesiste imha edileceğini belirten Başkan Ergün, "İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden ve bizim meclisimizden alınan karar gereği, İzmir'de toplanan bütün tıbbi atıkların da, İzmir'in yakma tesisleri yapılıncaya kadar, bu da yaklaşık 2-3 seneyi bulacaktır diye tahmin ediyorum. Bu süre içerisinde de bütün İzmir'in tıbbi atıklarını ilgili firma bizzat her iki şehrin meclislerinden geçen karar gereği, burada hizmetini verecek" dedi. Miroğlu Temizlik Ltd. Şti. Genel Müdürü Ramazan Avcı da, "İhalesini aldığımız bu tesisin normalde 240 işgünü olan inşaat ve hizmet alma süresini biz biraz kısalttık. 3 ay gibi bir zamanda tesisimize hizmet almayı düşünüyoruz. Yaklaşık bir 15 günlük işimiz kaldı burada. 15 gün sonra geçici faaliyet belgemizi alıp, çalışmaya başlayacağız.

Ondan sonra da hem Manisa, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin atıklarını toplayacağız. Tesis, bölgesel bir tesis olup, her iki ile de veya talep olursa başka illere de hizmet etmesi noktasında çalışacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Tıbbi Atık Tesisleri'ni İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement