Başörtü Takmayı Düşünen Vekiller 31 Ekim'i Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Başörtü Takmayı Düşünen Vekiller 31 Ekim'i Bekliyor

Başörtü Takmayı Düşünen Vekiller 31 Ekim\'i Bekliyor

Meclis'e başörtü takarak girmeyi planlayan milletvekiller, siyasi partilerin "başörtülü vekil" konusuna sıcak bakmasıyla 31 Ekim'i beklemeye başladı.

27.10.2013 23:23  Güncelleme: 08:22

Meclis'te "başörtülü vekil" konusuna olumlu yaklaşması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarının "Başörtüsü ile Meclis'e girilmesinde hiçbir sakınca olmadığını" dile getirmesi ile yeni yasama yılında TBMM'de başörtülü vekilin olup olmayacağı dikkatle takip ediliyordu. Başbakan'ın konuya sıcak bakması ile iktidar partisinin başörtülü bazı kadın milletvekilleri kararlarını tek tek açıklamaya başladı.

"BAŞÖRTÜ İLE GİRECEĞİM"

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, "31 Ekim'de Meclis'e başörtüsüyle girmeyi düşünüyorum" dedi.

Aynı zamanda TBMM'deki en genç kadın milletvekili olan Dalbudak yaptığı açıklamada, hac ibadetinin ardından Meclis'e başörtüsüyle girme kararı aldığını belirtti.

"GEÇEN YIL OLMADI"

Geçen yıl da hacdan döndükten sonra bunu düşündüğünü fakat gerçekleştiremediğini dile getiren Dalbudak, "Demokratikleşme yönünde atılan adımlarla ülkemizde inanç özgürlüğü de gelişti. 31 Ekim'de Meclis'e başörtüsüyle girmeyi düşünüyorum. Anayasa'ya göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Anayasal hakkımızı kullanmamıza hoşgörü ile bakılacağına inanıyorum" diye konuştu.

"HAC DÖNÜŞÜ BU KARARI ALDIK"

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Hac dönüşünde tesettüre girme noktasında bir karar aldık. İrademizi ortaya koyduk ve bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz, inşallah başörtülü bir şekilde gireceğiz" dedi.

"BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇIKARTMAYACAĞIM"

Sevde Beyazıt konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada "şimdilik Meclis'e başörtülü girmeyi düşünmüyorum" demişti. Ama Hacca gittikten sonra Haccın kendisini çok etkilediğini ve orada taktığı başörtüsünü çıkartmayacağını söyledi.

"BEN BAĞIMSIZ BİR MİLLETVEKİLİYİM"

Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise kararını verdikten sonra AK Parti grubu ile paylaşacağını söyledi. Şahkulubey, "Meclis'e nasıl geleceğim konusunda öncelikle benim karar vermem gerekiyor. Kararımı verdikten sonra bu kararımı AK Parti Grubu ile paylaşacağım ve ona göre hareket edeceğim. Sonuçta bağımsız bir milletvekili değilim, AK Parti milletvekiliyim" dedi.

"SAYGI DUYARIZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, hacca giden kadın milletvekillerinin Meclis'e başörtüyle gelip gelmemelerinin kendi tercihleri olduğunu, bunun önünde yasal ve İçtüzük engeli bulunmadığını belirterek, "Kararlarına saygı duyarız. Böyle bir konuda izin ve icazet olmaz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başörtü Takmayı Düşünen Vekiller 31 Ekim'i Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement