Başsavcılık: 3 Ayrı Soruşturma Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Başsavcılık: 3 Ayrı Soruşturma Başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 3 ayrı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

18.12.2013 14:17  Güncelleme: 14:47

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Başsavcılık'tan yapılan açıklamaya göre; 3 ayrı soruşturma başlatıldı.

İşte o açıklama;

Kolluk makamlarına gelen bilgiler çerçevesinde 13/09/2012, 20/09/2012 ve 14/02/2013 tarihlerinde üç ayrı soruşturma başlatılmış. Bu soruşturmalarda sivil vatandaşların yanında bir kısım kamu görevlileri de şüpheli olarak bulunmakta.

3 AYRI SORUŞTURMA

"Bu soruşturmalardan birisi Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli bir Cumhuriyet Savcısı tarafından diğer ikisi Kaçakçılık Narkotik Bürosu'nda görevli başka bir savcı tarafından yürütülmekte olup bu savcılardan önce başka Cumhuriyet savcıları da aynı soruşturmaları yürütmüş, büro değişikliği ve benzer sebeplerle savcı değişikliği olmuştur. Dosyalardan biri 12 Temmuz 2013 tarihinde, diğeri 22 Temmuz 2013 tarihinde şu an iki dosyanın soruşturmasını yapan Cumhuriyet Savcısına tevzi edilmiştir. Üçüncü dosya ise 2 Aralık 2013 tarihinde şu an soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına tevzi edilmiştir.

SORUŞTURMANIN KISA SÜREDE İKMAL EDİLMESİ İÇİN İKİ SAVCI DAHA

"Soruşturmaların kapsamı, şüpheli sayısının çokluğu gözaltındaki şüphelilerin işlemlerinin yasal gözaltı süresinde bitirilmesinin gerektiği nazara alınarak ve delillerin tam olarak toplanıp, soruşturmanın kısa sürede ikmal edilmesi için önceden beri kapsamlı soruşturmalarda uygulanageldiği gibi bu soruşturmalara yardım etmek üzere de iki Cumhuriyet Savcısı daha görevlendirilmiştir. Yeni görevlendirilen Cumhuriyet savcıları memurlar ve kamu görevlilerinin suçlarını soruşturmak için kurulmuş bulunan Memur Suçları Soruşturma Bürosu ve Özel Soruşturma Bürosu'nda görevli olup önceden beri Memur ve Kamu görevlilerinin soruşturmalarını yürütmektedirler."

HAKİKATLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI

"Yargı mercileri yasalar ve görevle ilgili iç düzenlemeleri çerçevesinde hakikatlerin ortaya çıkarılması ve yasal gereğinin yapılması için çalışmakta olup yanlış anlamlara sebebiyet vermemek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu kısa açıklama yapılmıştır."

SÜLEYMAN ARSLAN'IN EŞİ SERBEST

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan'ın dün gözaltına alınan eşi Gülbahar Arslan emniyetteki ifadesinin ardından bugün soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

Başsavcılık: 3 Ayrı Soruşturma Başlatıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başsavcılık: 3 Ayrı Soruşturma Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İSMAİL HAKKI PAKDİL: BAŞBAKAN bugüne kadar hiçbir yolsuzluğun,haksızlığın,hukuksuzluğun yanında olmamış,daima karşısındaolmuş,bunları yapanlarla daima mücadele etmiştir.Türkiyeyi ve Türk halkını nerelerden nerelere getirdiğiinsaflı düşünen için aşikardır.Bu olaylar,Türkiyenin gelişmesini kalkınmasını istemeyen iç menfaat şebeke-leriyle dış güçlerin tezgahladığı oyundur.Yolsuzluk yapanlardan hesap sorulması elbette herkesin isteğidir.Bülent arınçın dediğine göre yolsuzlukla ilgili şüphelilerin dinlenmesi altı ay önce kesilmiş. operasyon o zaman neden yapılmadıda seçim arefesine bırakıldı.Maksat,seçimle alt edilmeyen AKP.yi dolaplarla halkın gözünden düşürmeye çalışmak.Bu tezgahı yapanlar inşallah çok yakında yakayı ele verirler. 1 1 Yanıtla

Advertisement