Bazı vatandaşların evlerinin işaretlenmesi - Son Dakika
Güncel

Bazı vatandaşların evlerinin işaretlenmesi

Bazı vatandaşların evlerinin işaretlenmesi

Kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerin, çoğunluğunu alevi vatandaşların oluşturduğu mahallede 12 ev ve bir iş yeri kapısının keçeli kalemle işaretlenmesi nedeniyle bir grup, Karapınar karay...

01.12.2013 21:12

Kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerin, çoğunluğunu alevi vatandaşların oluşturduğu mahallede 12 ev ve bir iş yeri kapısının keçeli kalemle işaretlenmesi nedeniyle bir grup, Karapınar karayolunu trafiğe kapattı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın ve Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ile kanaat önderleri, olay yerine gelerek vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

Uyarıların ardından vatandaşlar yolu trafiğe açtı.

Vatandaşlara seslenen Vali Demirtaş, Yenimahalle'de 13 vatandaşın evinin işaretlendiğini anımsatarak, faillerin yakalanması için emniyet birimlerinin çalıştığını aktardı.

Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Demirtaş, "Şu an konu takibimiz içerisinde, inşallah kısmet olursa en kısa zamanda da bu konuyu aydınlatacağız. Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu konuyu aydınlatacağız. Daha önceki olayı nasıl ki en kısa zamanda aydınlattıysak bu konuyu da en kısa zamanda aydınlatacağız" dedi.

Emniyet Müdürü Fikret Salmaner de Adıyaman'ın bu tür olaylarla anılmasını istemediklerini belirterek, buradaki vatandaşların da bunu arzu etmediğini dile getirdi.

Duyarlılığından dolayı vatandaşlara teşekkür eden Salmaner, şunları kaydetti:

"Biz cuma günü huzur toplantısında buradaydık. En huzurlu mahallelerimizden birinde. Beraber konuştuk, ne yapabiliriz diye. Güzel bir ortamdı, mahallenin problemlerini konuştuk. Kendileri sağ olsunlar anlattılar, ne yapabiliriz, neleri daha iyi yapabiliriz diye. Dün gece ben olayı duyar duymaz geldim. Onun üstüne böyle bir şeyin olması tabi kötü bir şey ama ben buradaki vatandaşlarımızın duyarlılığına çok teşekkür ediyorum. Bu da bize ayrıca bir yük yüklüyor aslında. Biz kendimize düşeni inşallah sonuna kadar yapacağız. Elimizdeki bütün imkanları mesai kavramı gözetmeksizin bu olayın aydınlatılması için harcayacağız."

Alevi Kültür Derneği Başkanı Rıza Tanrıverdi ise emniyet teşkilatına çalışmasından dolayı teşekkür ederek, "Çok güzel diyalog içerisindeyiz. Daha önce de biz bu şehri barış ve huzur şehri olarak dünyaya tanıttık. Bazıları bundan rahatsız oldu. Biz onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hep beraber gönül gönüle verirsek inşallah bu olay çözülür. Çözüldüğü zaman hem Adıyaman hem emniyetimiz hem Vali bey hem vatandaşımız hem de Türkiye rahat eder. Bu konuda da biz kendilerine güveniyoruz. Bu olayın bir an önce de aydınlanmasını istiyoruz. Bu, kesinlikle nifak sokanların işi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup olaysız dağıldı.

-protesto

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bazı vatandaşların evlerinin işaretlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement