BDP'li Kışanak'tan Başkan Gökkan'a Destek - Son Dakika
Güncel

BDP'li Kışanak'tan Başkan Gökkan'a Destek

BDP\'li Kışanak\'tan Başkan Gökkan\'a Destek

BDP Genel Başkanı Gültan Kışanak, sınırdaki istinat duvarının yapımının durdurulması için açlık grevini yapan Belediye Başkan Ayşe Gökkan'a destek için Nusaybin'e geldi.

02.11.2013 20:28

BDP Genel Başkanı Gültan Kışanak, sınırdaki istinat duvarının yapımının durdurulması için açlık grevini yapan Belediye Başkan Ayşe Gökkan'a destek için Nusaybin'e geldi.

Kışanak ve beraberdeki BDP'li kadınlar, polis tarafından oluşturan güvenlik koridorunda Başkan Gökkan ile görüştüler. Kışanak ve beraberdekiler, Gökkan'ı sağlığı daha kötüye gitmemesi için ikna edip alanda bekleyen ambulanst sağlık taramasını yaptılar. Kışanak, Belediye Başkanı Ayşe Gökkan sınırda örülen duvarı protesto etmek açlık grevini sürdürdüğünü belirterek, "Hepimiz Ayşe başkana bu insanlık onuruna sahip çıkmasından dolayı teşekkür ederiz. Bu utanç duvarına karşılık kendi bedenini ortaya koymuş. Şunu bilmesini istiyoruz ki bu mücadele hepimizin mücadelesidir. Buradan bir daha sesleniyoruz bu duvar yapılamayacak" dedi.

Gökkan'ın sağlık durumuyla ilgi bilgi veren Kışanak, "Sıvı tüketmediği için normal açlık grevinin de ötesinde olağanüstü hızlı bir şekilde hayati tehlike riski ortaya çıkaran bir durumla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Hükümet yetkilerine de seslenen Kışanak, duvarın yapımının durdurulması çağrısında bulundu. Basın açıklamasından sonra Lozan Caddesi üzerinde alandan ayrılan bir grubun polise taş atmaları üzerine, polis gruba göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP'li Kışanak'tan Başkan Gökkan'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement