Çin, Raytheon Technologies ve Boeing Defence Ceo'larına Yaptırım Uygulayacak - Son Dakika
Güncel

Çin, Raytheon Technologies ve Boeing Defence Ceo'larına Yaptırım Uygulayacak

Çin, Raytheon Technologies ve Boeing Defence Ceo\'larına Yaptırım Uygulayacak

BEİJİNG, 16 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning'in Cuma günü yaptığı açıklamaya göre Çin, ulusal egemenlik ve güvenlik çıkarlarını savunmak için ABD'nin Taiwan'a son silah satışına dahil olan Amerikalı firmaların iki üst düzey yöneticilerine yaptırım uygulamaya karar verdi.

16.09.2022 23:05

BEİJİNG, 16 Eylül (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning'in Cuma günü yaptığı açıklamaya göre Çin, ulusal egemenlik ve güvenlik çıkarlarını savunmak için ABD'nin Taiwan'a son silah satışına dahil olan Amerikalı firmaların iki üst düzey yöneticilerine yaptırım uygulamaya karar verdi. Mao, Çin hükümetinin Raytheon Technologies şirketinin yönetim kurulu başkanı ve icra kurulu başkanı Gregory Hayes ile Boeing Defense, Space & Security'nin başkanı ve icra kurulu başkanı Theodore Colbert III'e yaptırım uygulamaya karar verdi. ABD'nin Çin'in Taiwan bölgesine silah satışı, tek Çin ilkesini ve üç Çin-ABD ortak bildirisini, bilhassa 17 Ağustos bildirisini ciddi biçimde ihlal ediyor. Mao, bu tür hamlelerin Çin'in egemenliğini ve güvenlik çıkarlarının yanı sıra Çin-ABD ilişkilerini ve Taiwan Boğazı'nın iki yakasında barış ve güvenliği ciddi biçimde baltaladığını söyledi.

Mao, günlük basın toplantısında, "Çin silah satışlarına kararlılıkla karşı çıkıyor ve şiddetle kınıyor" dedi. Mao, Çin'in bir kez daha ABD hükümetini ve ilgili tarafları tek Çin ilkesine ve üç Çin-ABD ortak bildirilerinin hükümlerine uymaya, Taiwan'a silah satışını ve Taiwan ile askeri teması durdurmaya ve Taiwan Boğazı'nda gerginliğe yol açabilecek yeni etmenler yaratmayı son vermeye çağırdığını kaydetti. Sözcü, Çin'in durumdaki gelişmeler ışığında kendi egemenliğini ve güvenlik çıkarlarını sıkıca savunmak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini de bildirdi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, Raytheon Technologies ve Boeing Defence Ceo'larına Yaptırım Uygulayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement