Belçika'daki Seçimler - Son Dakika
Güncel

Belçika'daki Seçimler

Belçika\'daki Seçimler

Bölge parlamentolarına girmeye hak kazanan Türk kökenli siyasetçiler yemin etti.

10.06.2014 19:18

Belçika'da 25 Mayıs'ta düzenlenen seçimlerde Brüksel Bölge Parlamentosu'na girmeye hak kazanan dört Türk kökenli parlamenter yemin etti.

Brüksel Bölge Parlamentosu'na giren Türk kökenli siyasetçiler, Valon Sosyalist Parti'nden (PS) Hasan Koyuncu, Emin Özkara ile Şevket Temiz ve Merkez Demokrat Hümanist (CDH) partisinden Mahinur Özdemir'den oluşuyor.

Özdemir ve Özkara daha önce de seçilirken Koyuncu ve Temiz ilk kez Brüksel Bölge Parlamentosu'na girdi.

Özdemir, ikinci kez yemin etmesinin kendisi için ayrı bir heyecan kaynağı olduğunu belirterek, "Beş yıl önce hem en genç hem de ilk başörtülü milletvekili olmam nedeniyle tribünler çok daha kalabalıktı. Şimdi çok daha sakin ve rahat bir ortamda yemin etmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Özdemir, partisinin takdir etmesi halinde bir komisyonun başkanlığını üstlenmeyi hedeflediğini söyledi.

Temiz, çok zor bir seçim sürecinden geçtiklerini ve bugünün kendisi için çok büyük bir gün olduğunu ifade ederken Koyuncu da özellikle gençlerin sorunlarına eğileceğini belirterek, "Toplumun bize yüklemiş olduğu ağır bir görev var. İnşallah toplumumuzun sorunlarını gidermeye çalışacağız" dedi.

Brüksel Bölge Parlamentosu'nda 89 parlamenter görev yapıyor.

Bölge parlamentolarına girmeye hak kazanan bir başka Türk kökenli isim de Flaman Bölge Parlamentosu'na giren Flaman Sosyalist Partsi'nden (SP.A) Güler Turan oldu.

Belçika Federal Parlamentosu'na girmeye hak kazanan Türk kökenli siyasetçiler, Flaman Yeşiller (Groen) partisi adayı Meryem Almacı, Yeni Flaman İttifakı (N-VA) adayı Zuhal Demir, PS adayları Özlem Özen, Emir Kır, Flaman Hristiyan Demokratların (CD&V) adayı Veli Yüksel ve SPA adayı Fatma Pehlivan da 19 Haziran'da yemin edecek. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika'daki Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement