Berlin'in İki Büyük Türk Kulübünden Örnek Dayanışma - Son Dakika
Güncel

Berlin'in İki Büyük Türk Kulübünden Örnek Dayanışma

Berlin\'in İki Büyük Türk Kulübünden Örnek Dayanışma

Bak 07 ve Türkiyemspor futbol takımları, son senelerde büyük maddi sıkıntılar çeken ve iflas etmeme mücadelesi veren Türkiyemspor için karşılaştı.

07.08.2013 17:04

Bak 07 ve Türkiyemspor futbol takımları, son senelerde büyük maddi sıkıntılar çeken ve iflas etmeme mücadelesi veren Türkiyemspor için karşılaştı. Maçın bütün geliri iflas süreci içinde olan ve ayakta kalmaya çalışan Türkiyemspor'a bağışlandı. BAK 07 Başkanı Mehmet Ali Han yine bu maç için 250 destek amaçlı bilet satın alarak Türkiyemspor'a destek oldu.

Dostluk maçından önce Türkiyemspor'un bayan, genç ve minik takımları da sezon öncesi birlikte fotoğraf çektirdiler. Bu maçı Türkiyemspor için organize ettiklerini söyleyen BAK 07 Kulübü Başkanı Mehmet Ali Han, Türkiyemspor'un bu kötü durumdan kurtulup, yine eski güçlü günlerine dönmesini temenni ettiklerini belirtti. Berlin'de futbol anlamında büyük bir potansiyel olduğuna değinen BAK 07 Başkanı Han, Berlin'de pek çok Türk futbol takımı var. Ama hepsi dağınık halde. Güçlerimizi birleştirirsek bir gün Almanya üçüncü, hatta ikinci liginde oynayacak bir takım çıkartabiliriz. Bu potansiyel fazlasıyla var dedi. Hertha Berlin ve Union'dan sonra Berlin'in üçüncü büyük futbol takımı olduklarının altını çizen Mehmet Ali Han, takımı gençleştirerek sağlıklı bir biçimde büyüme politikası güttüklerini belirtti. Han, Hertha Berlin'in ve Union'un altyapılarında yetişen fakat A takımda kendilerine yer bulamayan yetenekli Türk gençlerini takımlarına kazandırdıklarını vurguladı. SERHAT AKIN İLE TRANSFER GÖRÜŞMESİ YAPIYORUZ

Daha önce Türkiye'de Gençlerbirliği formasını giyen Bilal Çubukçu'yu kadrolarına kattıklarını belirten Han, forvet hattı için de eski Fenerbahçeli futbolcu Serhat Akın ile görüştükleri bilgisini verdi. Serhat'ın transferi gerçekleşmesi durumunda takımlarına güç katacağını söyleyen Mehmet Ali Han, amaçlarının geçen sene elde ettikleri lig dördüncülüğünden daha iyi bir derece elde etmek olduğunun altını çizdi. Almanya 4. ligi olan Regionallig'de oynayan BAK 07, geçtiğimiz sezon Almanya kupası eleme maçında Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'ı 4-0'lık net bir skorla eleyerek Almanya'da büyük ses getirmişti.

Türkiyemspor'un yeni başkanı Mete Şener ise, kulübü sene başında devraldıklarını ve öncelikli hedeflerinin kulübü iflastan kurtarıp, mali yapıyı değiştirmek olduğunu söyledi. Yurt dışındaki en büyük Türk kulüplerinden biri olan Türkiyemspor'un tekrar düzlüğe çıkmasını sağlamak için uğraşacaklarını kaydeden Şener, Türkiyemspor'un en büyük özelliği sağlam bir altyapısının olmasıdır. Yaklaşık 26 takımımızda 400'e yakın genç sporcumuz var, ailelerimiz var. Herkes bir şekilde destek oluyor ifadelerini kullandı. Şener, BAK kulübüne ve başkanı Mehmet Ali Han'a Türkiyemspor'a verdikleri destek ve gösterdikleri dayanışma için teşekür etti. Berlin'de güneşli, güzel bir günde oynanan dostluk maçını çok sayıda sporsever takip etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin'in İki Büyük Türk Kulübünden Örnek Dayanışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement