Beşiktaş'ta Tahliye Tedirginliği - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Tahliye Tedirginliği

Beşiktaş\'ta Tahliye Tedirginliği

Beşiktaş'ta terzi, ayakkabıcı, petshop, hediyelik eşya gibi dükkanların yer aldığı Ihlamur Pasajında yer alan esnaflar diken üstünde.

24.02.2016 16:19

Beşiktaş'ta terzi, ayakkabıcı, petshop, hediyelik eşya gibi dükkanların yer aldığı Ihlamur Pasajında yer alan esnaflar diken üstünde. Beşiktaş belediyesinin tahliye tebligatı gönderdiği ve geçtimiz günlerde çevik kuvvet eşliğinde zabıtaların geldiği pasajda çoğu mal sahibi yaklaşık 30 esnaf bulunuyor. Pasajdaki esnafların ne yapacağını bilmediğini söyleyen terzi Emek Yıldırım, bir firmanın önce pasajın girişinden bir daire alarak, binaya çürük raporu aldığını belirtti. Sürecin pasajda çalışan esnafla herhangi bir anlaşma yapılmadan başladığını söyleyen Yıldırım, "Bina hızla kentsel dönüşüme girdi" diye konuştu.

'YIKIM SÜRECİNDE ONLAR ÖLECEK'

Pasajda yer alan dükkanlardan biri irili ufaklı balıkları ile onlarca akvaryumun bulunduğu, evcil hayvanlara ev sahipliği yapan bir petshop. Dükkan sahibi Hasan Biber, 38 yıllık emeğiyle kurduğu düzeni taşıma şansının olmadığını belirterek, "Dükkanda bulunan 2 bin balık ölecek" dedi. Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarının altını çizen Biber, "İnsanlar depremde enkaz altında kalmasın. Ama depremden önce devlet beni enkazın altında bırakmasın. Burada 30 esnaf birden sokakta kalacak. Biz de sağlıklı bir yapıda kalmak istiyoruz ama burayı 'başınıza yıkacağız' diyorlar" ifadelerini kullandı.

KİRACILAR DA MAĞDUR

4 ay önce pasajda dükkan kiralayarak ticarete atılan Naz Sonok, "Neye üzüleceğimi şaşırdım. Bir hevesle dükkan açtım. Onca masraf yaptım. Şimdi dükkan gidecek, müşteriler gidecek" diyerek yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.

AVUKAT ATALAY: YIKIMA KARŞI ÇIKMA ŞANSINIZ NEREDEYSE YOK

Riskli bina kararı ile ev ve dükkanların tahliyesi ve yıkımına dayanak oluşturan 6306 sayılı Afet Yasasını değerlendiren Mimarlar Odası avukatı Can Atalay, süreci şöyle değerlendirdi:

"Yaşadığınız apartmanda ya da işyerinizin bulunduğu bir pasajda herhangi bir müteahhit en küçük yeri bile mülk edinse, bir başvuru ile riskli yapı kararı alabiliyor. Sizin buna karşı direnme, yıkımı engelleme şansınız neredeyse kalmıyor" dedi. Binanın yıkılması gerekiyorsa dahi hak sahiplerinin korunması gerektiğini söyleyen Atalay, "Bırakınız kiracıları, mülk sahiplerinin bile hakları korunmazsa, herşey bir müteahhitin iki dudağının arasına bırakılırsa sonuç ne olur düşünmek lazım" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Tahliye Tedirginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement