Beypazarı Protokolünden Köylünün Sorunları Yerinde Dinlendi - Son Dakika
Güncel

Beypazarı Protokolünden Köylünün Sorunları Yerinde Dinlendi

Beypazarı Protokolünden Köylünün Sorunları Yerinde Dinlendi

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda Kaymakam, Belediye Başkanı, kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerinin de katılımı ile bütünşehir yasası kapsamında köy statüsünden mahalleye dönüşen Tacettin Mahallesi'nde 'vatandaşla buluşma' adı altın köylünün sorunlarının dinlendiği bir...

26.02.2017 11:43

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda Kaymakam, Belediye Başkanı, kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerinin de katılımı ile bütünşehir yasası kapsamında köy statüsünden mahalleye dönüşen Tacettin Mahallesi'nde 'vatandaşla buluşma' adı altın köylünün sorunlarının dinlendiği bir toplantı yapıldı.

Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci öncülüğünde köy kahvesinde yapılan toplantıda, vatandaşqların sorunları dinlendi, çözüm yolları istişare edilerek şikayet konuları kurum amirleri tarafından not alındı. Toplantıy Kaymakamı Kadir Ekinci, kaymakamlık birim amirleri, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve belediye birim amirleri, Jandarma Komutanı, İlçe Tarım Müdürü, ASKİ yetkilisi, Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, TEAŞ yetkilisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Grup Başkanı ve diğer kurum amirleri, muhtar Hüseyin Saraç ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kadir Ekinci, sosyal yardım konusunda vakfın yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi, vatandaşların taleplerini dinledi. Vatandaşlar; su faturalarının yüksek gelmesi, ödenmeyen su faturaları ile ilgili haksız icra takipleri, kaçak su kullanımı ve denetimlerin yapılmaması, içme suyu yetersizliği, elektrik faturalarının 4 ayda bir okunması nedeniyle yaşanılan mağduriyetler, tarım sulamalarında kullanılan elektrik kesintileri, arıza giderlerinin vatandaşlar tarafından karşılanması, tarım arazilarinin toplulaştırılması, tapu kadastrodan geçen ve parsel olarak ayrılan bir çok arazinin tapularının alınamaması, bazı arazilerin meraya ayrılması nedeniyle tapu verilmemesi gibi sıkıntılarını gündeme getirdiler. Toplantıya katılan birim amirleri, vatandaşları bilgilendirip, sorunların çözümü konusunda yardımcı olunacağını belirttiler.

Muhtar Hüseyin Saraç, vatandaşların en büyük sıkıntılarından birinin toplulaştırma olduğunu, dede ve babadan kalma arazilerin Tapu Kadastro'dan geçip, parsel yapılmasına rağmen tapularını alamayıp, meraya çevrildiğini belirterek yardımcı olunmasını istedi. Tapu Müdürlüğü yetkilileri ise konunun diyalog halinde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Kaymakam Kadir Ekinc de vatandaşların sorunlarına çözüm getirilmesi için çalışacaklarını belirterek, "Bizim dışımızda Büyükşehir ile ilgili olanları Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, ilgili bakanlıkları ilgilendiren konularda da bakanlıklara yazacaz. Valiliğe de toplantının neticesini bildiriyoruz. Sorunların yerinde görülmesini ve çözüm geliştirilmesini önemsiyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beypazarı Protokolünden Köylünün Sorunları Yerinde Dinlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement