Bilecik'te En Büyük Domates Rekoru - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te En Büyük Domates Rekoru

Bilecik\'te En Büyük Domates Rekoru

Bilecik’te sebze üreticiliği yapan bir vatandaş, organik olarak yetiştirdiği 1 kilo 100 gram ağırlığındaki domates ile rekor kırdı.

17.08.2015 17:11

Bilecik'te sebze üreticiliği yapan bir vatandaş, organik olarak yetiştirdiği 1 kilo 100 gram ağırlığındaki domates ile rekor kırdı.

Mesut Avcı isimli vatandaş rekorlar kitabına girecek büyüklükte domates yetişirdi. Avcı'nın kendi bahçesinde 1 kilo 100 gram ağırlığındaki yetiştirdiği pembe domatesle görenleri hayrete düşürdü. Yetiştirdiği domatesler hakkında bilgi veren Mesut Avcı, bu ağırlıktaki domatesin Bilecik'te bir rekor olduğunu belirterek, "Bu ürün Bilecik'e has bir domates türüdür. Bundan önce de 970 gram yetiştirmiştim. Bu ürün sadece hayvan gübresi ile yetişen bir ürün. Bu üründe ilaç ve dereden sulama dahi yok. Sularını özel olarak 5 litrelik kovalar ile yapıyoruz. Hepsini tek tek suluyorum. Bu ürünlerde ilaç yok. Sırf hastalanmasınlar diye tül ile muhafaza ediyorum. Dalından düşmesin diye kazık çakıp ip ile bağlıyorum ve bunlara ek tülle de destek veriyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilecik'te En Büyük Domates Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement