Bilgi ve İletişim Teknolojileri Raporu - Son Dakika
Güncel

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Raporu

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Raporu

YASED, 2023 hedefleri için BİT seferberliğine çağrı yapıyor.

11.09.2012 08:07

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED, 20 Yıllık köklü geleneğe sahip İnterpro Holding'in pazarlama, araştırma, etkinlik ve medya firması olan İnterpromedya tarafından gerçekleştirilen ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi katılımcıları arasında yer alacak. YASED, BİT sektörünün ekonomik ve sosyal kalkınmaya etkisine ilişkin farkındalığı artırmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için ele alınması gerekli önemli konulara dikkat çekmek üzere hazırladığı "2023 Hedefleri Yolunda Bilgi ve İletişim Teknolojileri Raporu"nu katılımcılarla paylaşacak.

YASED aynı zamanda oturum kapsamında düzenleyeceği panelde "Yeni Nesil İpek Yolunun Merkezi: Türkiye 2023" konusunu da ele alacak. Çalışma Grubu Başkanı Koç Holding Stratejik Planlama Koordinatörü Dr. Murad Ardaç'ın rapor sunumunu gerçekleştireceği panel Samsung Türkiye HHP Grup Direktörü Selçuk Mirza, IBM CFO'su Selim Taşo ve GSMA'dan Adam Denton'un katılımıyla gerçekleşecek. Panelin moderatörlüğünü ise Netaş CEO'su ve YASED Yönetim Kurulu Üyesi C. Müjdat Altay üstlenecek.

Rapor Türkiye'de BİT sektörünün büyüme potansiyeline dikkat çekiyor…

Dünyanın 17'inci büyük ekonomisi olan Türkiye'nin gerek nüfus gerekse ekonomik büyüklük açısından dünyadaki payının %1 olduğunun belirtildiği raporda, Türkiye BİT sektörünün dünyadaki payının %0,7 olmasının ve diğer yapısal göstergelerin, sektörün ülkemizdeki büyüme potansiyeline işaret ediyor.

BİT sektörünün bireyselden kamuya uzanan çok yaygın bir kullanım alanına sahip olduğunun altını çizen YASED BİT Çalışma Grubu Başkanı Dr. Murad Ardaç "BİT değer zincirindeki 1 birimlik büyüme sonucunda; ekonomide verimlilik, inovasyon, rekabetçilik ve sürdürülebilirliğin artması yoluyla 1,8 birimlik büyüme sağlanıyor. Zirve kapsamında düzenleyeceğimiz panelde hazırladığımız raporun detaylarını paylaşmanın yanı sıra, sektörün 160 milyar USD'lik 2023 hedefini yakalaması için yapılması gerekenleri ele alacağız. 2023 hedefine ulaşmak için BİT seferberliği ilan edilmeli" dedi.

Büyük bir katılım beklenen YASED oturumu 13 Eylül Perşembe günü 12.00-13.00 saatleri arasında Cibali Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin yanı sıra çevre ülkelerden iş insanlarını bir ticaret sinerjisi içerisinde bir araya getirecek ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi'12, "Buluşturma Eşleştirme Toplantıları" ile daha fazla iş birliği kurulmasını teşvik edecek. Önceki yıl yapılan ilişki geliştirmeye yönelik sistemli toplantıların başarısından güç alınarak bu yıl kapsamı genişletilen program, Ekonomi Bakanlığı, İMMİB ve TET'in destekleri, YASAD'ın katkıları ve MOBİLERA'nın randevu sistemi ile gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgi ve İletişim Teknolojileri Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement