"Bir Yusuf Meselesi" Kartepedeydi - Son Dakika
Güncel

"Bir Yusuf Meselesi" Kartepedeydi

"Bir Yusuf Meselesi" Kartepedeydi

Senai Demirci'yi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Kartepelilerle bir araya getirdi.

17.01.2012 13:17

Kartepe Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yazar Senai Demirci'yi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Kartepelilerle bir araya getirdi. Demirci, "Bir Yusuf Meselesi" adlı söyleşide, katılımcılara "Kıssanın en güzeli seni en güzel yapan kıssadır" ilkesini Kuran'ı Kerim'den örneklerle anlattı.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Kartepe'deki sohbet soğuk havaya rağmen büyük ilgi gördü. Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Kartepe Din Görevlileri Dernek Başkanı Muammer Çiçek, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve ilçe halkı sohbette hazır bulundu.

DEMİRCİ 2. KEZ KARTEPE'DE

Kartepe'ye ikinci kez gelen Senai Demirci, Kuran-ı Kerim okumanın önemine dikkat çektiği sohbetinde, " Kuran'ın kalınlığına hiç dikkat ettiniz mi? Onu bize gönderen bizimle uzun uzun konuşmak istiyor. Dileseydi bir Fatiha ile işini bitirirdi. Ancak öyle olmadı. Allah bizi sevdiği için o kitap kalındır. Kuran-ı oburlar gibi değil, gurmeler gibi yavaş yavaş, anlayarak okuyun" dedi.

KENDİNİZE BİR AYET SEÇİN

"Kıssanın en güzeli, seni en güzel yapan kıssadır" ilkesini katılımcılarla paylaşan Demirci, "Kuran-ı Kerim'den kendinize bir ayet seçin, onun aşığı olun. Onda hepimizi anlatan birer ayet vardır. Siz onu bulduğunuzda o sokağa yerleşin. Sevdiklerinizi de çağırın." diyerek, katılımcılara Kuran-ı Kerim okumanın inceliklerine dair tavsiyelerde bulundu.

O BİZDEN ÜMİDİNİ KESMEZ

Allah'ın kullarından ümidini hiçbir zaman kesmediğini ifade eden yazar Senai Demirci, Yusuf kıssasını verdiği örneklerle katılımcılara anlatarak, "Rab, bizden ümidini hiçbir zaman kesmez. Biz onun nasıl bir Rab olduğunu bilmiyoruz. Bize neler vaat ettiğinin farkına varamıyoruz. Bizler onu tanımanın hakkını vermeliyiz" diye konuştu. Sohbet ardından Başkan Yardımcısı Bülbül, Demirci'ye Kartepe manzarası yer alan bir fotoğraf hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bir Yusuf Meselesi' Kartepedeydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement