Bitlis'te temizlik seferberliği - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te temizlik seferberliği

Bitlis\'te temizlik seferberliği

Belediye Başkanı Hüseyin Olan, çarşı merkezinde eline aldığı megafonla kentte 2 ay sürecek temizlik seferberliğini başlattıklarını ilan etti.

17.06.2014 21:17

Belediye Başkanı Hüseyin Olan, çarşı merkezinde eline aldığı megafonla kentte 2 ay sürecek temizlik seferberliğini başlattıklarını ilan etti.

Kent merkezindeki Ulu Cami önünde megafonla halka seslenen Olan, kentte temizlik seferberliği başlattıklarını belirterek, halkı temizlik seferberliğine davet ettiğini söyledi.

Olan, yaptığı açıklamada, cami ve belediye hoparlörlerinden de temizlik seferberliği duyuruları yapacaklarını ifade etti.

İl Müftülüğü'yle yaptıkları görüşmeler sonucu camilerde 2 ay boyunca temizlik üzerine hutbelerin verileceğini dile getiren Olan, şunları kaydetti:

"Temiz bir kent yaratmak adına çalışmalarımız devam edecek. Kampanyayı sadece temizlik için değil vatandaşın bilinçlenmesi için de düzenledik. Bugün çarşı merkezinden çalışmalara başladık. Bu süreç içinde ayda bir kere dereyi ve şehir merkezini temizleyeceğiz. Aslında en büyük temizliğin kirletmemek olduğu bilincini vatandaşlara aşılamak istiyoruz. Her mahallede çalışmalarımız olacak. Bunun için duyurularımız olacak. Valilik ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün de desteğini aldık. Camilerde imamlarımız bu noktada gerekli açıklamaları yapacak. Halkımızı temiz, yaşanılabilir ve ekolojik bir Bitlis için duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Belediye Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran ise başlatılan temizlik kampanyasında belediyenin yanında olan sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, Bitlis halkına teşekkür etti.

Dağkıran, "Daha yaşanılabilir ve daha temiz bir Bitlis için kampanya başlattık. Maalesef Bitlis Deresi bizlerin kanayan yarası haline gelmiştir. Bitlis'e yakışmayan bir manzarası var ama el birliğiyle dereyi daha temiz hale getireceğiz. Çalışmalarımızda kadınların da desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Ardından Olan ve Dağkıran, çöp toplayarak temizlik kampanyasını başlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'te temizlik seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement