Bloomberg: 'Türkiye Tütün Kontrolünde Dünya Lideridir' - Son Dakika
Güncel

Bloomberg: 'Türkiye Tütün Kontrolünde Dünya Lideridir'

STK Çalıştayının düzenlediği basın toplantısı, Newyork'a 2003 yılında sigara yasağını getiren 108. Belediye başkanı Michael R. Bloomberg’in katılımıyla gerçekleştirildi.

14.06.2014 13:54

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi STK Çalıştayının düzenlediği basın toplantısı, Newyork'a 2003 yılında sigara yasağını getiren 108. Belediye başkanı Michael R. Bloomberg’in katılımıyla gerçekleştirildi. Bloomberg, “ Türkiye tütün kontrolünde dünya lideridir. Dünya Sağlık Örgütünün tütün kontrolü için önerdiği bütün yöntemleri kullanan bir ülkedir” dedi.

Newyork'a 2003 yılında sigara yasağını getiren 108. Belediye başkanı Michael R. Bloomberg, Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi STK Çalıştayının düzenlediği basın toplantısına katıldı. Armada Otel'de yapılan toplantıya Bloomberg'in yanı sıra Türk Toraks Derneği Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, SSUK Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, Türk Toraks Derneği Önceki Başkanı Prof. Dr. Sedat Altın, Astım hastaları adına hukuk öğrencisi Murat Ulusan, Çocuk hakları adına 9 yaşındaki Pera Gilmore katıldı.

Toplantının onur konuğu olarak katılan Bloomberg fonu başkanı Michael R. Bloomberg konuşmasında, “Türkiye tütün kontrolünde dünya lideridir. Dünya Sağlık Örgütünün tütün kontrolü için önerdiği bütün yöntemleri kullanan bir ülkedir. Sigara kullanımı 2008 den 2012 yılına kadar yüzde 13 azalmıştır. Bu dört yılda 1.2 milyon daha az sigara içicisi demektir. 2008 yılında restoranlarda pasif sigara dumanına maruz kalma oranı yüzde 56 iken 2012 yılında yüzde 13’e indi. Bu hafta İstanbul’da kendini bu işe adamış kişiler ile görüşmemde mücadelenin yeni başladığını öğrendim. Kurumum 2007 yılından itibaren ülkenizdeki çalışmalar ile işbirliği yapmaktadır. Birlikte sağladığımız gelişmeler sadece insan hayatı kurtarmadı, diğer şehirlere ve ülkelere nelerin mümkün olduğunu gösterdi. Sigara ve Sağlık Komitesi’nin önderliği mücadelenin devamı için önemlidir” dedi.

Toplantı diğer katılımcıların konuşmalarıyla sürerken, katılımlarından dolayı Bloomberg’e ödül takdim edildi.

ADNAN SULAR

Bloomberg: \'Türkiye Tütün Kontrolünde Dünya Lideridir\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bloomberg: 'Türkiye Tütün Kontrolünde Dünya Lideridir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement