Bodrumlu Ressam Müfit Karzek Galeri Sanatyapım'da - Son Dakika
Güncel

Bodrumlu Ressam Müfit Karzek Galeri Sanatyapım'da

Bodrumlu Ressam Müfit Karzek Galeri Sanatyapım\'da

30.sanat yılını geride bırakan Galeri Sanatyapım, Ankaralı sanatseverleri bu defa Bodrumlu sanatçı Müfit Karzek ile buluşturuyor.

23.03.2013 11:51

25 MART 2013 PAZARTESİ

Sanat hayatına, ressam Işıl Özışık ve fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel ile 70'li yıllarda küçük bir atölyede başlayan Karzek, o zaman edindiği tekniği bugünlere taşımış. Kağıt üzerine çini mürekkebi ile oluşturduğu çalışmalarında daha çok doğadan ve özellikle zeytin ağaçlarından esinlendiği gözlenen sanatçı, eserlerini minimalist bir anlayışla ifade etmeyi tercih etmiş.

1953 yılında Ankara'da doğan Müfit Karzek, Ankara'daki çalışmalarının ardından kendi atölyesini İstanbul'da kurarak, resim, heykel ve seramik çalışmalarına devam etti. 1979 yılında Bodrum'a yerleşen Karzek, Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde ressamlık, danışmanlık ve Enstitue Nautical Arkeoloji'de Arkeoloji ressamlığı üzerine çalışmalar yaptı. Yurtiçinde ve yurtdışındaki özel kolleksiyonlarda resimleri bulunan sanatçı, halen Marmara koleji bünyesindeki resim atölyesinde çocuklara ve yetişkinlere dersler vermekte ve Yahşi Köyü'ndeki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

25 Mart 2013 Pazartesi günü saat 18:00'de Galeri Sanatyapım'da açılışı yapılacak olan sergi, 13 Nisan 2013 tarihine kadar izleyici ile buluşmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bodrumlu Ressam Müfit Karzek Galeri Sanatyapım'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement