Bolu'da "15 Temmuz" Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Bolu'da "15 Temmuz" Etkinlikleri

Bolu\'da "15 Temmuz" Etkinlikleri

Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bolu 15 Temmuz şehitlerine sahip çıkacaktır.

10.07.2017 18:21

Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bolu 15 Temmuz şehitlerine sahip çıkacaktır. Onların anısını en iyi şekilde yaşatacaktır. Buna inanıyorum." dedi.

Baruş, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ile birlikte Valilik Abant Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz anma etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Bundan bir yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından Türk milletine, demokrasiye ve milli iradeye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıl dönümünde Bolu'da düzenlenecek olan programları aktaran Baruş, "Türk milletine Türk demokrasisi ve milli iradeye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıl dönümünde milli birliği ve demokrasiyi tüm diriliği ile ayakta tuttuğumuzu göstermek ve gelecekte de böyle hain teşebbüslere fırsat vermemek amacıyla milletimizin aynı 1 yıl önce göstermiş olduğu şuurlu davranışı devam ettirmek, geçen yıl demokrasi ve milli irade uğrunda canını teslim eden şehitlerimizi anmak maksadıyla Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 81 ilimizde gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri kapsamında ilimizde yapılacak olan program hakkında sizleri bilgilendirmek için bir araya geldik." dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine genciyle yaşlısıyla tüm Boluluları davet eden Baruş, etkinliklere aynı geçen yıl 15 Temmuz'da olduğu gibi tüm hemşehrilerinin geleceğine inandığını belirtti.

Baruş, yapılacak olan etkinliklere tüm sivil toplum kuruluşlarının, basının ve vatandaşların gerekli duyarlılığı göstereceklerine inandığını ifade ederek, "Aynı 15 Temmuz'daki gibi tek yürek olarak tüm vatandaşlarımızın bu etkinliğimize katılacaklarına inanıyorum, davet ediyorum. Bizi zor duruma düşürmek isteyen, milli iradeye ve demokrasiye kasteden odaklara karşı bu birliğimizi gösterme günüdür. Yüreklerimizin demokrasi için, milli irade için vurması çok önemli. Bunu herkese, dış dünyaya karşı göstermemiz çok önemli. Bolu 15 Temmuz şehitlerine sahip çıkacaktır. Onların anısını en iyi şekilde yaşatacaktır. Buna inanıyorum." şeklinde konuştu.

Bu özel gün ile ilgili bir de anı defteri oluşturulduğunu ve bunun vatandaşların kullanımına açılacağını da sözlerine ekleyen Baruş, "Anı defterimizi de vatandaşlarımızın imzasına açacağız. Herkes düşüncesini burada paylaşabilir. Daha sonra bu defterdekiler tarihi birer anı olarak muhafaza edilecek. Umarım önümüzdeki yıllarda da bu gelenek devam ettirilir ve bu sayede 15 Temmuz'la ilgili ciddi bir birikim oluşacak." ifadesini kullandı.

Baruş konuşmasının ardından gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Bolu Kent Meydanı ve Demokrasi Meydanında 15 Temmuz Anı Defteri açılacak. Şehitlik ziyaret edilecek ve şehitler için mevlid okutularak vatandaşlara yemek ikram edilecek. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde "15 Temmuz" konulu konferans düzenlenecek.

Yine anma etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ziyaret edilerek ilde bulunan tüm camilerde hatim duası yapılacak.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" temalı fotoğraf sergisi açılarak, şehit aileleri ve gaziler adına yemek verilecek.

Anma programı kapsamında 15 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00'de Kent Meydanından Demokrasi Meydanına kadar "Milli Birlik Yürüyüşü" yapılacak.

Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunulup istiklal Marşı okunmasından sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz temalı sinevizyon gösterisi, protokol konuşmaları ve 15 Temmuz temalı şiirler okunacak. Etkinlikler Cumhurbaşkanı ve Başbakanın programlarına canlı bağlantılarından sonra tüm camilerden sala okunması ve demokrasi nöbetinin başlaması ile devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolu'da '15 Temmuz' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement