İtalya Dışişleri Bakanı, İran'da Kapandı - Son Dakika
Güncel

İtalya Dışişleri Bakanı, İran'da Kapandı

İtalya Dışişleri Bakanı, İran\'da Kapandı

Resmi ziyaret için İran'da bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, basın toplantısına başı kapalı çıktı.

22.12.2013 15:44  Güncelleme: 16:14

Resmi ziyaret çerçevesinde İran'da bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, ülkesinin İran'ın Cenevre-2 Konferansı'na katılımını desteklediğini söyledi.

ANA GÜNDEM SURİYE

Bonino, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptıkları ortak basın toplantısında, İranlı bir gazetecinin İran'ın Cenevre-2 Konferansı'na katılımı hakkındaki görüşlerini sorması üzerine, "Cenevre-2 Konferansı, Birleşmiş Milletlerin Suriye'deki krizi çözüme kavuşturmak için ortaya çıkardığı bir oluşumdur. Suriye'deki trajediyi sonlandırmak için gerekli nüfuza sahip tüm ülkelerin Cenevre-2 Konferansı'nda bulunması gerekmektedir. Biz bu konferansa İran'ın olumlu katılımını destekliyoruz ve konferans katılımcılarının Suriye'deki krizi sonlandıracak çözüm yolu bulmalarını umut ediyoruz" açıklamasında bulundu.

"İTALYA REKABETTE İYİ BİR YERDE"

Cenevre'de sağlanan nükleer anlaşmanın ardından, Tahran ile ilişkileri geliştirmede batılı ülkeler arasında bir rekabet ortamı yaşanabileceğini belirten Bonino, "Bu rekabetten galip çıkmak sevindirici olur, evet rekabet mevcut ve İtalya bu rekabette iyi bir yerde duruyor" diye konuştu.

Emma Bonino'nun İran kuralları gereği basın topantısına başı kapalı bir şekilde çıkması dikkat çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya Dışişleri Bakanı, İran'da Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sivridil: Bu kadin müslüman olmamasına rağmen irandaki müslümanlara olan saygisindan eşarp takmis,bu medeniyet bizimkilerde de olaydiya kim suçlu kim suçsuz bileydik 0 0 Yanıtla

Advertisement